Înaintea ultimei etape din grupele Ligii Europa, Steaua şi Astra au şanse mai mici sau mai mari de a accede în 16-imile" de finală. Ambele întâlnesc adversari redutabili în această seară, Villarreal, respectiv AS Roma.

 

Villarreal - Steaua (ora 18.00, PRO TV şi Dolce Sport 1)

Pentru a avansa în faza următoare, steliştii trebuie să învingă pe „El Madrigal", caz în care Villarreal, care şi-a propus să câştige competiţie ar fi eliminată! Steaua are o şansă să se califice şi cu o remiză cu cel puţin două goluri marcate, dar cu condiţia ca surprinzătorul lider Osmanlispor să treacă de FC Zurich! CF Villarreal ocupă locul 5 în campionatul Spaniei, dar în ultima perioadă a jucat neconvingător, cu rezultate pe măsură. „Submarinul galben" are doar un succes în ultimele opt meciuri, şi acela în Cupa Spaniei în faţa unei formaţii din eşalonul trei, Toledo, iar de patru ori a părăsit terenul învinsă. La fel ca Steaua, Villarreal nu străluceşte în ofensivă, dar are o defensivă bună, încasând cele mai puţine goluri (10) din La Liga după 14 etape. Două indisponibili la gazde, Cerișev și Samuel Castillejo, ambii accidentaţi.

Tot de la ora 18.00 are loc meciul Osmanlispor - FC Zurich (Dolce Sport).

 

CLASAMENT GRUPA E

1. Osmanlispor 5          2          1          2          8-7       7

2. Villarreal       5          1          3          1          7-7       6

--------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Zurich           5          1          3          1          5-5       6

4. Steaua          5          1          3          1          4-5       6

 

Astra Giurgiu  - AS Roma (ora 20.00, Dolce Sport)

În ciuda faptului că întâlneşte un adversar titrat, campioana României are mai multe variante de a merge mai departe. Cu un succes în faţa românilor, „astralii" s-ar califica indiferent de rezultatul din celălalt meci al grupei. Şi o remiză ar fi favorabilă Astrei, dar cu condiţia ca Austria Viena să nu învingă pe Viktoria Plzen. Dacă Astra încheie la egalitate cu AS Roma, iar Austria Viena s-ar impune în Cehia, atunci austriecii vor merge în „primăvara europeană", graţie rezultatelor din meciurile directe, capitol la care stau mai bine datorită golurilor marcate în deplasare (Austria Viena a câştigat 3-2 la Bucureşti). Şi în eventualitatea unui eşec cu AS Roma, Astra ar putea încheia pe locul 2, ultimul calificant, dacă vienezii pierd sau remizează cu Viktoria Plzen.

Deja calificată, AS Roma va miza pe Arena Naţională din Bucureşti pe multe rezerve şi jucători tineri de la echipa secundă. Pe lângă aceştia, antrenorul Luciano Spaletti va conta, însă, şi pe câţiva fotbalişti importanţi, precum veteranul Totti (40 ani), Vermaelen, Strootman, El Shaarawy sau Iturbe.

De la aceeaşi oră se joacă şi partida Viktoria Plzen - Austria Viena (Dolce Sport2).

 

CLASAMENT GRUPA L

1. AS Roma     5          3          2          0          16-7     11

2. Astra            5          2          1          2          7-10     7

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Austria Viena            5          1          2          2          9-11     5

4. Plzen            5          0          3          2          4-8       3