La fel ca în celelalte partide din acest sezon, indiferent că au avut loc la Cluj sau Oradea, echipa orădeană a clacat şi miercuri seara în faţa clujenilor. În avantaj la jumătatea partidei din Sala "Horia Demian", CSM CSU Oradea a avut o repriză secundă dezamăgitoare, pierzând cu 75-89 (28-23, 20-19, 15-22, 25-12).

 

Până la pauză, lucrurile au mers bine pentru campioană, care a condus chiar şi cu 12 puncte avans. Agresivitatea orădenilor în faza de apărare a lăsat apoi de dorit şi liderul Ligii Naţionale a recuperat ecartul, ba mai mult a preluat conducerea în ultima secundă a sfertului trei (64-63). Căderea echipei antrenate de Cristian Achim a fost totală în ultima parte, în care U BT a continuat să înscrie cu lejeritate, iar CSM CSU s-a dovedit incapabilă să riposteze. Acesta a fost al cincilea eşec suferit de orădeni în faţa clujenilor în acest sezon. "Am controlat prima repriză, jucând eficient în ambele faze ale jocului. În sferturile 3 și 4 lucrurile s-au schimbat. Gazdele au fost mult mai agresive și au reușit să întoarcă jocul. Noi nu am reușit să ne adaptăm acestei agresivități. Consider că nu este relevantă absența lui Zeno. Un jucător foarte bun este un jucător foarte bun, însă echipa este echipă. Nu ne rămâne decât să îmi doresc, ca, dacă vom întâlni Clujul, în playoff, lucrurile să decurgă altfel", a comentat Cristian Achim, antrenorul formaţiei orădene, care l-a menajat pe Zeno, după programul încărcat al americanului din această stagiune.

Marcatori:

U BT Cluj: Kyndall Dykes 21 puncte, Vlad Moldoveanu 15, Vaidas Kariniauskas 15, Roland Torok 12, Aleksandar Rasic 12, Ousmane Barro 11 și Tudor Gheorghe 3 puncte.

Antrenor: Mihai Silvăşan.

CSM CSU Oradea: Sean Antwan Barnette 19 puncte, Sean Morgan Denison 11, Andrei Mandache 10, Uros Lucic 10, Bogdan Țîbîrnă 7, Muhamed Pasalic 5, Titus Nicoară 5, Wiliam Edward Franklin 4, Cătălin Petrișor 2 și Bogdan Nicolescu 2 puncte.

Antrenor: Cristian Achim.

Arbitri: Alin Faur, Mircea Șerban și Laszlo Bukuresti.

Comisar FRB: Marian Oprea.

Celelalte rezultate din grupa 1-6: Steaua CSM Eximbank - BCM U Pitești 89-74, iar BC Timişoara - BC CSU Sibiu 85-90.

Clasament

1. U-BT Cluj - 45 puncte

2. Steaua CSM Eximbank - 39 puncte

3. BC CSU Sibiu - 39 puncte

4. CSM CSU Oradea - 37 puncte

5. BC SCM Timișoara - 36 puncte

6. BCMU Pitești - 34 puncte.

Următorul meci al "roş-albaştrilor" are loc în această seară, de la ora 19.45, la Arena "Antonio Alexe", cu BC Timişoara.