Evacuat de la arena Voinţa clubul orădean cu acelaşi nume este obligat să organizeze turneele în altă parte. Prima competiţie din acest an, Trofeul Siroco - Defileul Crişului Repede, va avea loc între 18 şi 22 februarie în sălile de sport din Şuncuiuş şi Vadu Crişului.

 

Gruparea orădeană este sprijinită în organizare de primăriile celor două comune, de DJST Bihor, Colegiul Tehnologic nr. 1 Vadu Crişului şi Liceul Teoretic nr. 1 Şuncuiuş. Categoriile de concurs sunt 10, 12, 16 ani, fete şi băieţi. Întrecerea ajunsă la ediţia a şasea are categoria I şi un fond de premiere de 3.000 lei asigurat de partenerul oficial Mecord-Siroco (director, Florian Sala) şi sponsorul Plastor Trading. Sunt aşteptaţi tenismeni din Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Timişoara, Arad şi din cele două comune bihorene, care vor avea 18 reprezentanţi. Organizatorii asigură diferite facilităţi, precum masă festivă pentru toţi participanţii, fructe şi apă la meciuri, iar finaliştii ediţiei precedente beneficiază de cazare gratuită. Director de turneu este Mircea Drăgoi, iar arbitru principal Gheorghe Schipor, din Timişoara.

În acest an, CS Voinţa mai organizează trei competiţii: Trofeul Damaco, Trofeul Gavella şi Memorialul Lenke Ziszovits Popper.

 

Evacuaţi cu impozitul plătit la zi

De văzut, însă, unde se vor desfăşura, după ce Primăria a somat CS Voinţa, la sfârşitul lunii trecute, să părăsească baza sportivă din centrul oraşului. Deşi s-a acreditat ideea că gruparea orădeană nu a mai avut în ultimii patru ani contract cu Primăria Oradea, directorul Mircea Drăgoi a prezentat ieri un act din care rezultă că a achitat anul trecut un impozit pe clădirile arenei în valoare de 5.094 lei! "Antrenorii se întreabă ce se va întâmpla cu ei? Au plătit din banii lor impozitul către Primărie şi acum se văd scoşi în stradă. Au făcut o solicitare să poată continua munca acolo, dar fără răspuns. E destul de trist ce se întâmplă", a spus Mircea Drăgoi, care se ocupă şi de pregătirea tenismenilor de la Voinţa.