Campioana României începe returul fazei grupelor cu o deplasare lungă şi dificilă la Izmir. CSM CSU Oradea joacă pe terenul lui Pinar Karsiyaka, în faţa căreia în tur nu a putut emite pretenţii la un rezultat pozitiv, pierzând cu 56-69.

 

Gruparea turcă este mai bine poziţionată în grupa B, în care a înregistrat patru victorii şi trei eşecuri, în timp ce echipa orădeană are trei succese şi patru înfrângeri. Şansele ca orădenii să-şi îmbunătăţească bilanţul sunt aproape nule, atât datorită diferenţei de valoare, cât mai ales din cauza absenţelor din lotul CSM CSU. Barnette, Pasalic şi Nicoară acuză accidentări şi nu au făcut deplasarea, astfel că antrenorul Cristian Achim va avea la dispoziţie o rotaţie scurtă.  Acest lucru a avut efecte nefaste şi ultimul meci de campionat, pierdut surprinzător (65-67) cu Phoenix Galaţi. O astfel de problemă, precum şi oboseala în urma programului competiţional încărcat au făcut ca formaţia orădeană să încheie turul Ligii Naţionale cu şase victorii şi patru înfrângeri.

Cu un lot integral valid, Pinar Karsiyaka are în componenţă şapte baschetbalişti străini, dar pe foaia oficială va putea trece doar şase. Partida va începe la ora 19.00 (Digi Sport) şi se va disputa într-o sală de 6.500 de locuri.

Celelalte partide din etapa a 8-a în Grupa B: Maccabi Rishon - Kataja; Venezia - Le Mans (astăzi), Saratov - Khimik (mâine).

Clasament

1. Le Mens 13 puncte (6 victorii - o înfrângere)

2. Venezia - 12 puncte (5-2)

3. Karsiyaka - 11 puncte (4-3)

4. Saratov - 10 puncte (3-4)

---------------------------------------------------------------

5. Maccabi Rishon - 10 puncte (3-4)

6. CSM CSU - 10 puncte (3-4)

7. Kataja - 10 puncte (3-4)

8. Khimik - 8 puncte (1-6)

 

Altfel, după parcursul sub aşteptări din campionatul intern, numeroşi fani ai CSM CSU Oradea şi-au manifestat nemulţumirea pe reţele de socializare. Directorul CSM Oradea, Şerban Sere, a lansat suporterilor, susţinători şi constestatari, invitaţia la dialog pentru ziua de joi, ora 17.00, la intrarea sportivilor de la Arena „Antonio Alexe".