Sala de sport a Universităii din Oradea a găzduit gala anuală a sportului universitar orădean. În prezenţa a numeroase personalităţi ale sportului bihorean şi nu numai, studenţi şi părinţi, clubul universitar şi-a premiat cei mai buni sportivi. În urma performanţelor realizate în anul 2016, primul în ierarhia CSU Oradea a fost atletul Vasile Conţ.

 

Gala a fost onorată cu prezenţa de numeroase cadre universitare în frunte cu rectorul Constantin Bungău. Acesta a ţinut să-i mulţumească fostului conducător al clubului, Iacob Hanţiu, care s-a pensionat, pentru întreaga sa activitate în fruntea sportului universitar orădean. Până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director al CSU Oradea, antrenoarea de tir sportiv Adriana Floruţa a fost delegată să ocupe acest post. Printre personalităţile din lumea sportului bihorean prezente la eveniment s-au regăsit Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea, Ionel Bungău, directorul CS Crişul Oradea, Petruţ Drăgan şi Korodi Iosif, director şi inspector DJST Bihor, Lucian Stance, directorul adjunct al LPS Bihorul şi Constantin Pană, secretarul Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor. În cuvântarea sa, rectorul Constantin Bungău a afirmat că se fac toate demersurile pentru construirea unei săli de gimnastică. „Vom construi o sală de gimnastică în valoare de 1.200.000 de lei. Totodată vom reabilita actuala sală de sport în special în ceea ce priveşte suprafaţa de joc pentru a oferi condiţii cât mai bune pentru pregătirea sportivilor şi a studenţilor noştri”, a declarat Constantin Bungău. Festivitatea de premiere a fost presărată cu mai multe momente artistice oferite de gimnastele clubului, dar şi demonstraţii puse în scenă de către sportivii secţiilor de karate kyokushin şi tir sportiv.

 

Doar trei antrenori remuneraţi

Şi pentu că sportivii nu ar fi putut face performanţă fără ajutorul antrenorilor, conducerea CSU Oradea i-a premiat pe cei 22 de profesori care au grijă ca sportul universitar orădean să performeze. Trebuie menţionat un aspect extrem de important. Din cei 22 de antrenori doar 3 sunt remuneraţi, restul de 18 făcând muncă voluntară din pasiune pentru sport. Organigrama clubului cuprinde un post de director, unul de contabil şi doar 3 de antrenor. Cei 22 de antrenori de la CSU Oradea sunt: Virgil Preda, Mariana Preda, Gheorghe Lucaciu, Marius Marinău, Cristian Achim, Milan Mitrovic, Adriana Niculescu, Ioana Nistor, Suzana Onaca, Mirela Casetti, Valeria Scheiner, Mihai Ile, Anca Sabău, Andrada Bulz, Doina Ardelean, Cristian Ardelean, Anca Wallmen, Vasile Leţ, Adriana Floruţa, Mariana Szabo-Alexi, Paul Szabo - Alexi şi Alin Cureş.

 

Marius Ilaş, numărul 1 la sporturi neolimpice

Topul sportivilor de la disciplinele neolimpice a fost dominat de karateka kyokushin. Astfel, 4 dintre primii cinci sunt practicanţi ai artelor marţiale.

Top 5 arată astfel:

1. Marius Ilaş,

2. Antoni Ochean,

3. Octavian Faur,

4. Sergiu Maior,

5. Delia Neag (fitness).

 

Tirul sportiv domină topul

Cel mai bun sportiv al clubului CSU Oradea (sporturi olimpice) în anul 2016 este atletul Vasile Conţ. Acesta este campion naţional de tineret, dublu vicecampion naţional de tineret, vicecampion balcanic cu echipa României şi totodată ocupantul locului al 6-lea în cadrul probei individuale. Pe locul al doilea s-a clasat Eliza Molnar (tir sportiv). Ea este vicecampioană naţională de seniori, dublă vicecampionă naţională de tineret, şi dublă medaliată cu bronz la Campionatul Naţional. Aceasta a mai obţinut rezultate remarcabile şi împreună cu echipa. A treia în ierarhia CSU este Francesca Pop, o altă practicantă de tir sportiv. Ea este dublă medaliată cu bronz la naţionalele de seniori, triplă campioană naţională de tineret şi medaliată cu bronz la tineret. Francesca a mai făcut performanţă şi împreună cu echipa. Clasamentul celor mai buni sportivi i-a mai cuprins pe Antonia Miclău (tir sportiv) - locul 4, Sergiu Perţe (atletism) - locul 5, Cristina Stoie (tir sportiv) - locul 6 şi Sebastian Blajec (tir sportiv) - locul 7.