Handbalistele pregătite de Doina Ardelean au obţinut cel de-al 9-lea succes stagional învingând echipa argeşeană cu 34-26 (17-16). La capătul unui joc în care au fost conduse în primele 29 de minute, fetele de la CSU CSM au revenit pe parcursul reprizei secunde fructificând la maxim arma contraatacului dar şi pregătirea fizică net superioară. Jocul a contat pentru etapa a 23-a din Seria B a Diviziei A.

 

Aşa cum anticipa antrenoarea Doina Ardelean înaintea acestei partide, duelul cu Dacia Mioveni a fost mult mai greu decât se anunţa la prima vedere. Lipsite de aportul a două piese de bază din angrenajul echipei, jucătoarea Aurelia Cristoaica (probleme medicale suspect de lungi) şi portarul Edina Somogyi, orădencele s-au aflat în permanenţă în urmărirea adversarelor pe parcursul primei părţi a partidei. Cu junioara Crina Pintea în poartă, o tânără jucătoare de perspectivă dar lipsită de experienţă, CSU CSM s-a văzut condusă încă de la început. Dacă în minutul 5 tabela de marcaj indica 3-3, în minutul 10 argeşencele aveau un avantaj de 2 goluri (4-6) care s-a mărit şi mai mult, 7-10 în minutul 16. Gazdele s-au apropiat la două lungimi (11-12) în minutul 20, dar tinerele şi talentatele fete din Mioveni, calificate între primele 8 echipe din ţară la junioare I, au refăcut ecartul de 3 goluri (13-16 ) în minutul 25. Din acel moment şi până la finalul primei părţi orădencele s-au autodepăşit înscriind 4 goluri fără a primi vreunul astfel că rezultatul primei reprize a fost 17-16 pentru formaţia gazdă.

 

8 goluri consecutive pe final de meci

Repriza a doua a debutat cu CSU CSM la timonă care s-a distanţat la două goluri (19-17) până în minutul 35. Oaspetele au revenit şi au trecut în avantaj (20-21) în următoarele 6 minute după care Oradea a început marşul spre victorie. Dacă până în minutul 47 s-a păstrat cât de cât un echilibru (24-24), din acel moment şi până la final a existat practic o singură echipă pe teren, bihorencele înscriind 8 goluri consecutive fără a primi vreunul. Rezultatul consemnat după 60 de minute de joc a fost 34-26 şi astfel CSU CSM îşi consolidează poziţia a 6-a din clasament. Forma excelentă arătată în ultimul sfert de oră la fel cum se întâmplase şi la Arad în urmă cu nici două zile demonstrează nivelul ridicat al pregătirii fizice pe care o are achipa orădeană. Dacă pentru echipa Doinei Ardelean cele mai mule goluri le-a înscris Georgiana Codrea (10) de la oaspete s-au remarcat surorile Ciontoiu, Ana şi Emilia, fiecare cu câte 8 reuşite. De remarcat şi procentajul de 100% la runcările de la 7 metri realizat de fetele de la CSU CSM care au transformat toate cele 9 lovituri avute. Restul partidelor din etapa a 23-a se dispută astăzi.

 

CSU CSM Oradea: Crina Pintea - Binca Mîrcă 2, Irina Munteanu 1, Dana Verzea 2, Mădălina Pantea 2, Eliza Hlinca 6, Cornelia Vrabie 2, Ligia Puț 1, Valeria Motogna 2, Georgiana Codrea 10, Georgeta Diniș Vârtic 6. Antrenori: Doina Ardelean şi Cristian Ardelean.

Dacia Mioveni: Ancuța Moroianu, Angelica Dimache, Ioana Mirică - Geanina Nițu 1, Ioana Stăncescu 1, Ioana Dobre, Ana Ciontoiu 8, Andrea Iordache 4, Emilia Ciontoiu  8, Flornetina Crăița 1, Alexandra Dumitrașcu 2, Luminița Udrea, Adriana Cîrstea 1, Nicoleta Deaconu 1. Antrenori: Daniel Gheorghe și Georgios Macri.