Zi importantă pentru poloul orădean şi românesc. În această seară, de la ora 19.00, CSM Digi Oradea forţează intrarea în finala LEN Euro Cup. Partida din Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” va fi transmisă de Digi Sport 3.

 

Manşa retur porneşte de la scorul de 12-10 în favoarea italienilor. În tur, orădenii au condus până înaintea ultimei reprize, când au slăbit ritmul şi au permis veronezilor să se impună la o diferenţă nesperată după cum s-a desfăşurat jocul până atunci.

În meciul decisiv pentru calificarea în finală, antrenorul va putea conta pe fundaşul sârb Nikola Radjen (32 ani), căruia i-a expirat perioada de suspendare. Radjen, care va debuta în mod oficial la CSM Digi, este campion mondial şi european cu Serbia, dar şi câştigător al Ligii Campionilor cu Partizan şi Steaua Roşie Belgrad. „Este un jucător extrem de important, care poate să facă diferența. Însă nu trebuie să ne bazăm pe un singur jucător, fiindcă echipa este foarte importantă. Fiecare jucător trebuie să se motiveze, să demonstreze ceea ce poate realiza! Avem mulți jucători experimentați care ne pot ajuta. Trebuie să ne bazăm pe apărare și prin unitate putem reuși", este de părere antrenorul orădean Kadar Kalman.

Partida cu Verona poate fi considerată cea mai importantă din istoria echipei orădene. „Este un meci de o importanță deosebită. Jucăm pentru calificare într-o finală europeană, ceea ce înseamnă extrem de mult. Ar fi o performanță care a mai fost reușită doar în anii 80 de către Crișul Oradea. Ar fi ceva superb, am scrie o nouă pagină de istorie. Dar tot traseul nostru european este unul care demonstrează că polo-ul orădean își menține ridicat nivelul performanței", consideră Kadar.

SM Verona este mai bine cotată decât CSM Digi, dar antrenorul orădean este încrezător că jucătorii săi pot furniza supriza. "Va fi foarte dificil, fiindcă orice moment de neatenție poate răsturna situația. Nu putem spune că e vreo favorită. Vom juca de la egal la egal și vrem să câștigăm chiar dacă cei de la Verona sunt o echipă extrem de periculoasă. Sunt două goluri diferență, pe care le putem recupera și trebuie să credem în acest lucru. Verona este clar o echipă mai experimentată, poate mai valoroasă. Faptul că în campionatul intern stau mai bine ne dovedește că Verona e o echipa mai bună. Dar acolo am condus tot meciul. Suntem o echipă care a demonstrat multe în acest sezon și nu avem teama adversarului”, a adăugat Kadar Kalman.

Arbitrii întâlnirii sunt Xevi Buch (Spania), Robert Tiozzo (Croaţia), iar observator LEN, Jaques Racine (Elveţia). Intrarea la bazin este gratuită.

Cealaltă semifinală opune echipele Ferencvaros Budapesta şi Jadran Herceg Novi (în tur 11-12).