Sportivii celor trei secții ale Clubului Sportiv „Bihorul” Beiuș - fotbal, karate și tenis de câmp - s-au evidențiat în acest an, ocupând locuri fruntașe în competițiile la care au participat. Într-un interviu acordat zilele trecute, Alin Popa, președintele Clubului Sportiv „Bihorul”, a trecut în revistă rezultatele din 2016 ale sportivilor beiușeni, începând, firește, cu cea mai merituoasă secție, cea de Ashihara Karate.

 

După cum preciza interlocutorul nostru, în 2016, secția de karate a îmbogățit panoplia clubului. Beiușenii au obținut câte două medalii de aur, argint și bronz la Campionatul Național de juniori, două titluri de campioni naționali de seniori, prin Teo Herghelegiu (la categoria 70 de kilograme) și Cătălin Brie (90 kg) și trei medalii la Mondialele de la Brașov: aur, la proba de Kata pe echipe și argint, la Kata individual, ambele prin Teo Herghelegiu și bronz, prin Gabriel Toderici, la Kumite individual. Tenismenii legitimați la „Bihorul” Beiuș au avut rezultate meritorii în acest an, unii dintre ei impunându-se în campionatul județean sau la diverse competiții din țară și din străinătate. Sebastian Ciuciu este campion județean de juniori (categoria 14 ani), Florina Hele și Daniela Tonca s-au clasat pe locurile doi, respectiv trei în întrecerea județeană a juniorilor de la categoria de vârstă 12 ani, iar Adriana Tirla a obținut o mențiune  la categoria 14 ani. Rezultatele tenismenilor juniori de la CS „Bihorul” sunt dublate de cele ale antrenorului lor, profesorul Ionuț Sferle devenind campion județean de seniori în proba de dublu, alături de Ciprian Brudașcă și vicecampion în cea individuală.

Cât privește rezultatele echipelor de fotbal ale clubului, cea de seniori a terminat ediția trecută de campionat pe locul patru, loc pe care îl ocupă și la finele turului ediției 2016-2017 a Campionatului Ligii a IV-a, cu menţiunea că este singura neînvinsă dintre cele 15 competitoare. Totodată, beiușenii au disputat pentru a doua oară consecutiv finala fazei județene a Cupei României. Performanțele juniorilor A1 sunt remarcabile: campioni județeni în vară și lideri după jucarea turului actualei ediții de campionat. Alin Popa a declarat că fotbaliștii de la CS „Bihorul” se vor reuni la baza proprie, la 9 ianuarie, urmând ca până atunci să fie luată o decizie în privința obiectivului echipei de seniori, pentru că, deocamdată, nu s-a luat nicio hotărâre în privința atacării promovării în Liga a III-a. Desigur, obiectivul juniorilor A1 este clar: al treilea titlu județean consecutiv. Președintele Alin Popa ne-a dezvăluit și un alt tip de obiectiv pe care conducerea CS „Bihorul” și l-a propus pentru anul viitor: înființarea secției de atletism.