PSD Bihor îi acuză pe liberali că au împărţit, în comuna Ciumeghiu, mită preelectorală constând în doze cu băutură energizantă cu termen de valabilitate expirat. Acţiunea ar fi avut loc în data de 15 aprilie.   

"Manipularea, aroganța și mai ales metodele de cumpărare a voturilor sunt deja evidente în acțiunile pe care PNL are de gând să le aplice în campania electorală pentru alegerile locale. Deși mai sunt câteva zile până la declanșarea oficială a campaniei, peneliștii au început în județul Bihor să arate cum vor acționa, un prim exemplu fiind înregistrat în comuna Ciumeghiu”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Bihor. Astfel, social-democraţii susţin că vineri, 15 aprilie, în jurul orei 10.30, "din două autovehicule de mare tonaj” au fost descărcate în curtea unei ferme mai mulţi paleţi cu băuturi energizante. "Ulterior, o parte din dozele cu respectiva băutură au început să fie împărțite locuitorilor din cartierul de rromi de către Ionuț Ilie, fratele candidatului PNL pentru funcția de primar în comuna Ciumeghiu, care ar fi afirmat că ar fi parte din produsele ce le vor primi dacă-l votează pe Ilie Viorel”, susţin social-democraţii, adăugând că multe dintre dozele cu băutura energizantă „au ajuns la copiii care se aflau pe stradă, iar adulților li s-au dat chiar și două-trei baxuri cu câte 24 de doze”. „Nu mare le-a fost mirarea celor care au acceptat acele doze să constate că aveau deja termenul de valabilitate expirat la data de 5 februarie 2016. De asemenea, dozele nu aveau etichetă în limba română privind caracteristicile respectivului produs”, se menţionează în comunicatul de presă. PSD Bihor a anunţat că primarul din Ciumeghiu a sesizat Poliția, prin apel la 112, solicitând deplasarea unor echipaje care să verifice proveniența mărfii. La fața locului au sosit polițiști de la Salonta și Oradea. "Potrivit datelor ce i-au fost comunicate primarului, după primele verificări ar fi reieșit că marfa din cele două autotrenuri ar fi rămas la Ciumeghiu doar în... custodia unei persoane fizice. Ciudat este faptul că, deși s-ar fi afirmat de către polițiști că marfa este în custodie, dozele au fost împărțite prin comună, iar paleții din al doilea TIR care a părăsit curtea fermei AVIOR  după sesizarea Poliției au fost descărcați pe proprietatea lui Ionuț Ilie. Acest personaj local este acuzat de oameni că se comportă ca un arendaș nemilos cu toți cei care îndrăznesc să îi încurce planurile, iar orice încercare a celor afectați de a apela la instituțiile statului pentru a opri abuzurile sunt fără efect”, menţionează PSD Bihor.

Social-democraţii solicită IPJ Bihor şi Direcţiei Sanitar Veterinare să verifice atât legalitatea documentelor care au stat la baza transporturilor de băuturi energizante la Ciumeghiu, cât şi distribuirea de produse cu termen de valabilitate expirat. "Considerăm că prin acțiunea de la Ciumeghiu, despre care am aflat că ar fi fost doar o parte a unei acțiuni care trebuia să includă încă alte trei localități din județ și un număr total de 7 autotrenuri cu băuturi energizante, PNL nu numai că arată de pe acum ce fel de campanie va derula, dar și că nu se va da în lături de a pune în pericol sănătatea unor oameni numai pentru a-și atinge scopurile”, se arată în încheierea comunicatului de presă al PSD Bihor.