Câteva mii de oameni s-au strâns la finele săptămânii trecute pentru a participa, cu mic cu mare, la prima ediţie a Zilelor comunei Oşorhei, lângă terenul de fotbal din Alparea. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Oşorhei, şi a reunit o serie de manifestări artistice şi sportive, pe toate gusturile. Menţionăm că la competiţiile sportive (atletism, fotbal, motocros, ATV), premiile au fost oferite de Primăria Oşorhei, prin Ioan Pop, primarul comunei, şi de Direcţia de Sport a judeţului Bihor, prin Sorin Buhaş, directorul instituţiei.

Încă de vineri s-a dat startul la distracţie, când după festivitatea de deschidere, a urmat un minicampionat de fotbal între echipe de copii. Seara a debutat tot cu sport, mai precis cu meciul de fotbal între echipele de fotbal "Old Boys" şi "Tricolorul Alparea", după care au început concertele, aducându-i în scenă pe Puya, David Bryan şi M&Q. Programul a continuat a doua zi, cu numeroase activităţi sportive, alergare rezistenţă, săritură cu sacul, concurs la trasul cu funia, concurs de ATV-uri, concurs de motocros etc., precum şi cu un program de cântece şi poezii, susţinut de şcolile din Oşorhei şi de corul bisericii penticostale din comună. Seara s-a încheiat cu muzică şi dans, alături de David Deejay, Danger şi Top Secret. Ieri, în ultima zi de sărbătoare, a avut loc un târg, în cadrul căruia s-au desfăşurat mai multe expoziţii (columbofilă, numismatică etc.), urmat de un concurs de atelaje, concurs de băut bere, concurs de skandenberg ("Cel mai puternic om din lume").

Mult aşteptatul spectacol de muzică populară a adus în scenă o serie de artişti, printre care: Traian Ilea, Lucian Drăgan, Cornel Borza, Ileana Matoş, Varga Carol (Zbiciu) şi invitaţii. Prima ediţie a Zilelor comunei Oşorhei s-a încheiat cu foc de artificii.

P.S. Deşi figura printre invitaţii galei folclorice, doamna Florica Duma a fost împiedicată să evolueze în spectacol de mercantilismul unor lăutari, spre dezamăgirea sutelor de fani veniţi în mod special s-o asculte şi s-o aplaude la scenă deschisă.