Ca urmare a unui parteneriat încheiat între cercetaşii din Padova şi cei din Bihor, la începutul acestei luni la Oradea a sosit un grup de 12 cercetaşi, cu vârste între 16 şi 23 de ani.
Aceştia vor petrece aproape două săptămâni în judeţul nostru. În prima parte a vizitei lor au fost în rezervaţia Padiş, unde, alături de reprezentanţia ai Ecotop, au luat parte la acţiuni de ecologizare şi montare a indicatoarelor pe traseele turistice. De asemenea, aceştia şi-au manifestat dorinţa de a-i ajuta pe voluntarii irlandezi la construirea unei locuinţe în localitatea Feneriş. Începând de ieri, grupul de voluntari se află în localitatea Gălăşeni, unde timp de câteva zile, vor ajuta familiile nevoiaşe la treburi gospodăreşti şi în acelaşi timp vor desfăşura diverse activităţi de socializare. "Misiunea cercetăşiei este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate", a precizat Monica Petrea, coordonatoarea grupului de cercetaşi.
La începutul săptămânii viitoare tinerii italieni vor pleca în Ungaria, unde vor sta două zile, după care se vor îndrepta spre Padova.