Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) este îngrijorată de întârzierile în pregătirea Cupei Mondiale din 2010 şi ar putea reatribui Braziliei organizarea competiţiei din Africa de Sud, ţară ce urmează să găzduiască ediţia din 2014 a Mondialului, afirmă cotidianul As.
"Ţara sud-americană, aleasă pentru a organiza Cupa Mondială din 2014, a devenit prima opţiune în înlocuirea Africii de Sud dacă ţara africană nu confirmă capacitatea de a găzdui ediţia din 2010, scrie As. "FIFA a informat guvernul sud-african cu privire la decizia sa de a consulta Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) asupra posibilităţii de a schimba datele de organizare ale următoarelor două turnee finale", continuă cotidianul sportiv spaniol.
La începutul lunii iulie, FIFA a asigurat că pregătirile pentru Cupa Mondială din 2010, din Africa de Sud, sunt în grafic, în ciuda întârzierilor în construirea stadionului din Port Elizabeth. "Deocamdată nu este gata nimic, dar totul trebuie să fie şi va fi terminat la timp pentru Cupa Mondială", a declarat atunci secretarul general al FIFA, Jerome Valcke. "Cupa Mondială trebuie să aibă loc şi va avea, în mod sigur, în Africa de Sud. Am hotărât ca Africa să găzduiască un eveniment, mai ales că jucătorii africani sunt mai numeroşi în Europa decât în restul lumii. Trebuie să înapoiem Africii ce a adus în fotbal", a explicat oficialul FIFA.
Africa de Sud construieşte cinci noi stadioane pentru Cupa Mondială, iar alte cinci sunt în curs de renovare. Investiţiile în infrastructură se ridică la peste 800 de milioane de euro.