Școala de Arte „Francisc Hubic” a invitat orădenii, în prag de sărbători, la un concert extraordinar, intitulat „Noi umblăm a colinda şi cu drag a vă cânta”. Casa de Cultură a Sindicatelor a devenit neîncăpătoare, publicul aplaudând cu căldură cele mai îndrăgite ansambluri şi cei mai iubiţi solişti din Bihor şi din ţară.

Spectacolul extraordinar s-a desfăşurat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi a avut loc duminică, 4 decembrie. În prima parte a spectacolului, pe scenă au urcat

grupul vocal ,,Lioara”,  format din cursanții şi absolvenții  Școlii de Arte „Francisc Hubic”, coordonat de prof. Antonela Ferche Buțiu, ansamblul de dansuri ,,Vetre Bihorene”, coordonat de prof. Dumitru Cora, şi Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijată de prof. Liviu Buțiu. Spectatorii s-au bucurat şi de oaspeţi din alte zone folclorice, cum ar fi: Ansamblul  Profesionist ,,Banatul” din Timișoara, Ansamblul Național ,,Transilvania” din Baia Mare, Ansamblul ,,Cordăreanca” din Botoșani, Ansamblul Dumbrava din Bălnaca, și Corul ,,Diacon Nicolae Firu”, al Liceului Ortodox ,,Roman Ciorogariu”, dirijor Ștefan Lacatoş. Ansamblurile amintite au încălzit sufletele orădenilor prezentând obiceiuri, tradiții și colinde specifice Sărbătorilor de Iarnă.

În partea a doua a spectacoului, publicul a avut prilejul de a se reîntâlni cu îndrăgiții interpreți bihoreni: Florica Zaha, Maria Haiduc, Florica Bradu, Maria Sidea, Voichița Mihoc, Antonela Ferche Buțiu, Florin Mariș, Andrada Tulvan, Ionel Ban, Ioana Urs, Ciprian Mocan, Violeta Gherman, Anamaria Gal, precum și invitați ai scenei folclorului românesc din alte zone: Florentina și Petre Giurgi (Maramureș), Liliana Laichici şi Adrian Stanca (Banat), Dan Doboș (Moldova). Acompaniamentul acestui maraton folcloric a fost asigurat de orchestra ,,Rapsodia Bihoreană”, dirijată de prof. Liviu Buțiu. Invitatul special al serii și amfitrioana evenimentului a fost cunoscuta și îndrăgita realizatoare a emisiunii ,,O dată-n viață”, Iuliana Tudor.