Preşedinţilor secţiilor de votare li s-a prezentat graficul de prezentare la Prefectură în noaptea de duminică spre luni cu buletinele de vot şi procesele verbale.

Pentru ca aşteptarea să fie mai uşoară, Prefectura va instala un cort militar încălzit, unde persoanele care aduc buletinele vor fi servite cu ceai cald. Indemnizaţia pentru preşedinţi şi locţiitori este de 250 de lei, impozabili, iar cea a reprezentanţilor partidelor politice, de 150 lei, impozabili. În timpul scrutinului, alocaţia pentru hrană este în valoare de... 7 lei, acordată pe baza bonului fiscal.
În altă ordine de idei, în şedinţa de Guvern de ieri, Executivul a aprobat ordonanţa de urgenţă care permite organizarea referendumului privind votul uninominal în acelaşi interval orar cu alegerile pentru Parlamentul European. Astfel, atât referendumul, cât şi euroalegerile se vor desfăşura în intervalul orar 07.00-21.00.De asemenea, membrii birourilor secţiilor de votare constituite în vederea referendumului ar putea să îşi exprime votul la secţiile de votare pentru alegerile europarlamentare aflate în aceeaşi incintă, pe liste suplimentare. Mai întâi, această hotărâre va trebui adoptată de Biroul Electoral Central pentru euroalegeri, după consultarea membrilor Biroului Electoral Central pentru referendum.

O hotărâre similară ar putea fi adoptată şi în privinţa membrilor secţiilor de votare pentru alegerile europarlamentare, care să îşi poată exercita dreptul de vot la secţiile de votare pentru referendum, chiar dacă domiciliul acestora nu se află pe raza teritorială a respectivelor secţii. Cei 626 de preşedinţi ai acestor secţii de votare vor fi instruiţi mâine cu privire la desfăşurarea referendumului din 25 noiembrie.