Iniţiativa primarului comunei Căbeşti, Silviu Toda, de a organiza în perioada Sărbătorilor de Iarnă un turneu de minifotbal pe terenul sintetic din comună a avut un puternic ecou în rândul tinerilor din zonă. Zece echipe din Depresiunea Beiuşului au participat înainte de Anul Nou la ediţia din 2017 a "Cupei de Iarnă - Cupa Porcului". 

 

Zece echipe la start

Participantele au fost repartizate în două grupe: A - Josani-Gurbeşti, Stranierii, Bratca, Real 94, Roşia şi B - Hermes Delani, Desculţii, Bihorul Beiuş, FC Brasil şi FCSB. S-a jucat fiecare cu fiecare, după care primele două clasate din fiecare grupă au jucat încrucişat în semifinale, fază în care Hermes Delani  a dispus de Roşia cu 1-0, iar „Stranierii” a trecut de „Desculţii” cu 5-1.

Finala a fost câştigată de "Stranierii", echipă alcătuită în principal de jucători de la Gloria Căbeşti, care a învins cu 2-0 Hermes Delani, formaţia antrenorului lor, Ionuţ Cergheş, care a jucat împreună cu fiul său Ionuţ, în vârstă de 10 ani, cel mai tânăr participant la turneu. Golurile învingătorilor au fost înscrise de Alex Lezeu şi Cristian Lezeu. Hermes a ocupat locul 2 şi la ediţia din 2016, după o finală cu Roşia.

Componenţa finalistelor:

"Stranierii": Fila Karoly - Balint Norbert, Tamas Zoltan, Cristian Lezeu, Alex Lezeu, Alex Turle, Călin Rusu şi Cătălin Iştoc.

Hermes: Nicolae Cociu - Ionuţ Cergheş, Andrei Roman, Nicolae Cergheş, Andrei Nistor; Mădălin Florea, Ionuţ Cergheş junior.

Meciurile ediţiei a şasea, care a reunit un număr record de echipe, au fost arbitrate de Ionel „Bobby” Fărcanea.

„De la an la an, numărul participantelor a crescut, iar la ediţia a 2017 am avut un număr record de echipe. Principalul scop a fost să ne reîntâlnim, să socializăm şi s-a dovedit încă o dată că fotbalul ne uneşte pe toţi. Meciurile au fost antrenante, foarte disputate, dar în limitele sportivităţi şi îi felicit pe toţi cei care şi-au adus aportul la reuşita turneului”, a afirmat primarul Silviu Toda.

 

Final de an festiv

După încheierea turneului, participanţii au fost invitaţi la o masă festivă la Căminul cultural din Căbeşti. Tot acolo a avut loc şi festivitatea de premiere oficiată de cunoscutul prezentator Ionel Goina şi de reprezentanţii AJF Bihor, secretarul Petru Boroş şi responsabilul Ligii a V-a, Gheorghe Rusu. Pe lângă trofeul cuvenit câştigătoarei şi diplomele pentru ambele finaliste, au fost acordate diplome pentru cel mai bun portar - Adrian Simea, cel mai promiţător jucător - Paul Tirla şi pentru dezvoltarea sportului de masă - Silviu Toda şi Nicolae Uşvat.