"Déjà vu" la CS Bihorul Beiuș? Aceasta-i întrebarea! Multe aspecte ale situației complicate prin care trece clubul de fotbal local seamănă cu datele problemei din 2012, atunci când echipa beiușeană a "reușit" un salt în gol aproape mortal: de pe podiumul Ligii a treia direct în Liga a cincea, printre formațiile sătești din județ!

La 20 iulie 2012, primarul Adrian Domocoș anunța că echipa de fotbal, care terminase pe poziția a treia a Ligii a III-a, nu mai putea fi susținută financiar de administrația publică locală pentru a continua în aceeași divizie. Mai mult, și atunci Curtea de Conturi depistase probleme în activitatea clubului din anul 2011, imputându-se Primăriei 1,3 miliarde de lei vechi, "bani care nu au fost virați către stat, mă refer la acel supliment de hrană”, preciza Domocoș. Și atunci, ca și acum, apăruseră restanțe la echipă, atât la furnizorii de servicii (transport și masă), cât și la sportivi (salarii și prime).

Cu fotbaliștii, antrenorii și ceilalți angajați neplătiți în acest an, clubul beiușean pare în pragul colapsului. Între timp, consilierii locali caută o formă de reorganizare a acestuia, pentru a-i asigura finanțare de la bugetul local. În această direcție, la 18 martie, a fost aprobată înființarea Clubului Sportiv Bihorul Beiuș, care va fi continuatorul Asociației Sportive CF Bihorul, preluând patrimoniul și întreaga activitate desfășurată de aceasta.

Numai că ambiguitățile vizavi de noul club continuă! În sedința Consilului local din 18 martie, primarul Adrian Domocoș a solicitat stabilirea unei conduceri interimare, cu mandat până la 1 aprilie, pe care chiar el a propus-o: Alin Popa - președinte, Liana Pușcău - vicepreședinte și Ioan Bondor - membru.

Deși consilierul Dan Ispas i-a atras atenția asupra termenului prea scurt alocat constituirii noului comitet director, Domocoș s-a arătat ferm pe poziție, considerând că totul e în grafic. Discuțiile pe marginea viitorului sportului beiușean au continuat în ședința Consiliului local din 31 martie, primul punct de pe ordinea de zi referindu-se la „aprobarea bugetului CS Bihorul Beiuș, persoană juridică de drept public aflată în subordinea Consiliului Local Beiuș”. Conducerea interimară a clubului a propus un buget pentru acest an de 644 de mii de lei, aleșii locali aprobând suma solicitată. Pentru că termenul de 1 aprilie pentru alegerea comitetului director nu putea fi respectat, primarul Domocoș a propus prelungirea interimatului până la 15 aprilie, după care a vorbit despre 18 aprilie ca dată a alegerii noii conduceri a CS Bihorul. În fața acestei noi ambiguități, consilierul Dan Ispas i-a cerut garanții că, măcar de data aceasta, termenul să fie respectat.

"Ceața” - și, să sperăm că nu abureala de tip 2012! - s-a lăsat peste sala de ședință atunci când primarul Adrian Domocoș a prezentat modul de achitare a restanțelor către jucătorii, antrenorii și ceilalți angajați ai BIHORULUI, formula "magică” fiind primele de obiectiv, ceea ce înseamnă că aceștia nu-și vor vedea banii pe primele trei luni ale anului prea curând!

Prezenți la ședință, președintele Alin Popa și Ionel Goina, fostul vicepeședinte al CF Bihorul Beiuș, cel pe care Domocoș l-a "omis” din conducerea interimară, au părăsit sala după aprobarea bugetului, după care cel dintâi, nemulțumit de situația generală a clubului, s-a întors și a avut o discuție între patru ochi cu Domocoș. Aceasta a continuat, în biroul primarului, și după terminarea ședinței Consiliului local, la ieșire, primarul Domocoș declarând că rămâne cum s-a stabilit, adică fără Ionel Goina în conducerea interimară, iar Alin Popa s-a rezumat la a părăsi sediul Primăriei vizibil supărat și cu mâinile în cap!

După gestul lui Alin Popa, credem că, de fapt, nimic nu s-a rezolvat la CS Bihorul și ne gândim că, dacă șeful fotbaliștilor și-a pus doar mâinile în cap, primarul "Binșului” s-ar putea să și-i fi pus pe cap chiar pe fotbaliști și pe toți susținătorii echipei!