De mâine dimineaţă, baza sportivă Voinţa va cunoaşte din nou forfota specifică unui turneu naţional de tenis de câmp. La arena orădeană se va desfăşura Trofeul Damaco, turneu ajuns la al 14-lea de existenţă.

Concursul se adresează tenismenilor de la categoriile de vârstă 10,12, 14, 16 ani, băieţi şi fete, şi 18 ani, masculin. La 14 ani se va juca şi proba de dublu. Organizatorii se aşteaptă la aproximativ 70 de participanţi din Oradea, Ştei, Beiuş, Salonta, Vadu Crişului, Şuncuiuş, Timişoara, Cluj, Zalău, Baia Mare, Craiova etc.

"Aşteptam un număr mai mare de participanţi, dar problemele financiare împiedică sportivii să vină la concursuri. În perspectivă, m-am gândit să le ofer o facilitate prin care să atragem cât mai mulţi copii la ediţia viitoare. De aceea, am decis ca finaliştii concursului din acest an să aibă cazare gratuită pe perioada turneului din 2017", a declarat Mircea Maier, patronul grupului de firme Damaco, susţinătorul financiar al turneului, într-o conferinţă de presă la care a mai participat Mircea Drăgoi, directorul CS Voinţa Oradea. "Dincolo de lipsa banilor, numărul participanţilor este influenţat şi de faptul că în aceeaşi perioadă în ţară se mai dispută şase turnee, iar la categoria de vârstă 12 ani este programat chiar Campionatul Naţional, motiv pentru care la această secţiune turneul nostru are categoria a II-a, spre deosebire de I la celelalte. În orice caz, suntem bucuroşi de parteneriatul pe care-l avem de atâţia ani cu Damaco", a comentat Mircea Drăgoi.

Bugetul competiţiei este de 5.000 de lei, iar pe lângă premiile cuvenite tenismenilor clasaţi pe primele locuri va fi decernat şi trofeul Fair-Play. Directorul concursului este Ioan Temian, iar arbitru principal, Lucian Ghia (Braşov). Mingile de joc sunt Wilson US Open. Turneul se va încheia în cursul zilei de luni.