Săptămâna trecută a fost adjudecată licitaţia pentru proiectul realizării trotuarului de pe strada Republicii, pe tronsonul cuprins între străzile Dunării şi Braşovului. Valoarea contractului este de 2,29 milioane lei şi include atât proiectarea, cât şi execuţia lucrării.

Viceprimarul Florin Birta a anunţat că licitaţia pentru amenajarea trotuarului care face legătura între magazinul Crişul şi Corso a fost adjudecată de asocierea Gavella - Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – Edilrumconstruct - Ritmoteh la preţul de 2.295.000 lei, fără TVA. Durata de execuţie a proiectului este de patru luni. Mai exact, firmele au la dispoziţie o lună pentru a realiza proiectarea trotuarului şi pentru a obţine autorizaţiile de construcţie şi alte trei luni pentru executarea lucrării.

„Având în vedere că vor primi ordin de începere şi se va semna contractul săptămâna viitoare, undeva la mijlocul lunii decembrie firmele vor avea proiectul finalizat şi vor obţine autorizaţiile de construcţie. Rămâne ca în funcţie de vreme şi condiţiile meteorologice, să se ia decizia începerii acestei lucrări în luna februarie sau martie”, a afirmat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit acestuia, lucrarea presupune lărgirea trotuarului dinspre strada Braşovului până în dreptul străzii Gh. Dima cu aprox 2,5 m, iar de la str. Gh. Dima până la Republicii  -pietonal va fi pavată toată porţiunea.

„Încercăm astfel să amenajăm un centru mai prietenos cu pietonii, în urma acestui proiect trotuarul urmând să aibă o lăţime de cca 10 m. La intersecţia dintre strada Republicii şi strada Dunării va fi realizată o trecere de pietoni denivelată. După cum se ştie, locurile de parcare de pe partea dreaptă au fost deja desfiinţate, urmând ca de la strada Dunării până pe Republicii pietonal să fie desfiinţate de asemenea toate locurile de parcare. Aici va exista doar un sens de intrare cu maşina pentru a avea acces la parcarea supraterană”, a mai menţionat Florin Birta. Structura trotuarului va fi alcătuită din porfir maroniu de diverse culori, foarte asemănător cu cel folosit în piaţeta din faţa Magazinului Crişul şi în Piaţa Unirii. Prin realizarea acestui proiect se doreşte realizarea unui culoar pietonal din Piaţa Unirii până în faţa Magazinului Crişul.