Cei trei oameni de care depinde destinul echipei de baschet CSM CSU Oradea au vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre rezultatele formaţiei în sezonul regulat, dar şi despre cele mai importante evenimente găzduite de oraşul nostru în acest sport de duminică şi până marţi, Final Four-ul Cupei României şi All star Game-ul.

„Nici o echipă nu ne este superioară”

Conducătorul clubului, Florin Birta, a subliniat importanţa victoriei de moral obţinute de CSM CSU în faţa lui U BT Cluj. Totodată, acesta a concluzionat că echipa orădeană are forţa necesară de a se lupta de la egal la egal cu orice adversar din Liga Naţională. „Mă bucur că am câştigat împotriva Clujului, spulberând, astfel, un mit şi că am terminat sezonul regulat pe locul al doilea la egalitate de puncte cu prima clasată. Turneul final al Cupei României este organizat în premieră de oraşul nostru şi tot în premieră ne dorim să cucerim cel puţin un trofeu. Am încredere că putem face acest lucru, deoarece sunt convins că ne putem lupta de la egal la egal cu orice echipă din România. Devotamentul publicului faţă de formaţia noastră s-a demonstrat încă o dată, dintre cele 1800 de bilete puse în vânzare pentru Final Four mai sunt maxim 100, în timp ce pentru All Star Game mai sunt aproximativ 200. De aceea ne-am străduit să facem totul pentru ca spectacolul să fie unul de excepţie. Din acest considerent, reţeta financiară nu există, profitul final fiind zero. Tot ce contează este că vom da oraşului un spectacol de baschet adevărat”, a declarat Florin Birta.

„Detaliile vor face diferenţa”

Managerul secţiei de baschet a vorbit mai mult despre ceea ce urmează, fiind de aceeaşi părere cu antrenorul Cristian Achim, care mereu a susţinut că meciurile adevărate de abia acum urmează să înceapă. „Meciurile adevărate abia acum încep. Practic este vorba despre un alt campionat cu meciuri mult mai serioase. De acum încolo detaliile vor face diferenţa. Dacă vom avea relaţiile de joc la o intensitate maximă, nimeni din ţară nu ne poate sta în cale. All Star Game-ul nu este doar pentru jucători şi de aceea am pregătit spectatorilor o serie de surprize şi multe premii. Faptul că CSM CSU va avea 5 reprezentanţi la acest eveniment este un lucru meritoriu. Ne-am dorit să organizăm Final Four-ul în ciuda tradiţiei care spune că echipa gazdă nu câştigă, deoarece suntem convinşi că putem cuceri trofeul. Legat de playoff, sistemul cu 3 meciuri câştigate din 5 îl găsesc cel mai potrivit, deoarece astfel nu poate fi o întâmplare dacă te califici într-o fază superioară”, a spus Şerban Sere.

„Traversăm cea mai frumoasă perioadă”

Prin atitudine, antrenorul echipei, Cristian Achim, a arătat că are mare încredere că echipa sa poate face istorie în acest sezon. „Alături de Şerban Sere şi Florin Birta ne-am dorit să organizăm aceste evenimente pentru a oferi publicului orădean o astfel de experienţă. Echipa traveresează cea mai frumoasă perioadă, cu săli arhipline, cu joc bun, cu rezultate şi de aceea am vrut asta pentru publicul orădean. Avem o dorinţă foarte mare de a câştiga şi suntem pregătiţi pentru asta. În Final Four, dar şi în playoff, istoria şi tradiţia nu vor avea nicio importanţă la ora începerii fiecărei partide”, a afirmat Cristian Achim.

Aşadar, următoarea întâlnire a baschetbaliştilor cu publicul orădean va avea loc duminică, de la ora 18.15, la Arena Antonio Alexe, când CSM CSU se va duela cu Dinamo Bucureşti, în semifinala Cupei României.