După excluderea campioanei Bihorului, FC Hidişel, din competiţia Ligii a IV-a, AJF Bihor a decis ca pentru ocuparea locului rămas liber în acest eşalon să organizeze un meci de baraj. Astfel, astăzi de la ora 17.00, pe terenul din Sântandrei, ocupantele locurilor secunde din cele două serii ale Ligii a V-a, CS II Oşorhei şi Unirea Livada, se vor duela pentru promovare.

Dacă pentru echipa a doua a Oşorheiului lupta pentru promovarea în eşalonul patru s-a încheiat mai devreme, Unirea Livada a cedat în ultima rundă chiar pe propriul teren în duelul din Seria a II-a cu Padişul Gurani. Formaţia din Livada, echipă al cărei consilier tehnic este Sorin Cigan, a cedat dramatic, chiar în ultima rundă, în bătălia pentru promovare după ce a avut la un moment dat chiar şi 9 puncte avans. După un tur de campionat excelent în care nu a pierdut niciun joc, Unirea Livada a avut un retur modest fiind învinsă în trei partide. Dacă meciurile pierdute cu Padişul Gurani şi Unirea Roşia, echipe din fruntea clasamentului, nu surprind foarte mult, înfrângerea 5-4 cu a 11-a clasată, Izvorul Cociuba Mare, a reprezentat un adevărat şoc al rundei a 18-a. Aceste eşecuri cât şi remizele înregistrate au făcut ca ultima etapă să fie jucată cu promovarea pe „masă”. Cu toate că „uniriştilor” le era suficient şi un egal, echipa din Livada a pierdut fără drept de apel, 0-2 cu echipa patronată de Radu Coste, un meci care s-a încheiat după 24 de ore din cauza fenomenelor meteorologice excepţionale care au făcut ca brigada de arbitri să întrerupă jocul în minutul 75. Totuşi, după excluderea lui FC Hidişel, Unirea Livada a mai primit o şansă de a se lupta pentru promovarea în Liga a IV-a şi rămâne de văzut dacă va profita de ea.

De partea cealaltă, CS II Oşorhei a avut în Seria I un adversar foarte puternic în CSC FC Paleu, echipă care şi-a adjudecat practic promovarea cu patru etape înainte de final atunci când s-a impus chiar în deplasare în meciul direct cu scorul de 4-2. Cu toate că acesta a fost singurul eşec din retur pentru CS II Oşorhei, parcursul perfect al adversarilor din Paleu nu le-a dat nicio şansă. Din acest motiv, oportunitatea oferită de acest joc de baraj este un nou prilej de a demonstra dacă merită sau nu să promoveze în Liga a IV-a. Rămâne de văzut ce soartă va avea acest baraj în condiţiile în care microbiştii vorbesc că s-ar pune problema ca prima echipă a Oşorheiului să nu mai continue în Liga a III-a.