Cele patru terenuri cu zgură de la Baza Sportivă "Iris" Ștei  au găzduit, recent, turneul de categoria I, inclus în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tenis, dotat cu "Cupa oraşului Ştei", ediţia a noua.

Urbea de la poalele Munţilor Apuseni a fost "invadată” de practicanții "sportului alb” provenind din orașele Cluj-Napoca, Timişoara, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Jiu, Deva, Zalău, Turda, Oradea, Salonta şi bineînţeles Ştei. Aceştia au participat la categoriile de vârstă 10, 12, atât la fete, cât şi la băieţi, și 16 ani băieți, turneul fiind supervizat din partea FRT de arbitrul internaţional Elek Benedict, din Satu Mare. La acest turneu echipa gazdă, antrenată de Călin Bara, a fost reprezentată de temismenii de Andreea Barna, Alexandru Petriș, Sonia Magda, Maria Carina Haidu, Andrei Guler, Bianca Baicu, David Brad, Daria Bara, Ștefan Brad, fiind încurajați de părinți, bunici, prieteni, dar și de ing. Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, care a asistat la câteva partide.

 

În urma unor meciuri deosebit de spectaculoase, disputate pe durata a trei zile, podiumul a arătat astfel:

 

Categoria 10 ani, fete:

1. Ivana Cioringa (CS Sport 4 FUN Timișoara)

2. Andreea Barna (CS "Iris” Ștei)

3. Safina Giulia Popa (CSM Oradea)

4. Serena Druță (CSM Oradea).

Categoria 10 ani, băieți:

1. Vasile Andrei Marcus (CS Sănătate Ergolemn, Satu Mare)

2. Cosmin Andrei Țigan (CS Voința Oradea)

3. Matei Todoran (CS Harnut Radu, Cluj)

4. Iustin Cuc (CSM Oradea).

Categoria 12 ani, fete:

1. Tamara Alexandra Zsiros (CS Metalul Salonta)

2. Patricia Vanesza Zsiros (CS Metalul Salonta)

3. Andreea Peczer (Palatul Copiilor Zalău).

4. Maria Carina Haidu (CS "Iris” Ștei).

Categoria 12 ani, băieți:

1. Ianis Burde (CS Marc TC Cluj)

2. Alexandru Andrei Tudor (CS CT Baia Mare)

3. Cristian Rareș Haiduc (CS Sport 4 FUN Timișoara)

4. Adrian Ștefan Stoica (ATC Deva).

Categoria 16 ani, băieți:

1. Luca Popovici (CSM Oradea)

2. Neagu Lucas (CS Helios Timișoara)

3. Horia Chindlea (CS Sănătatea Oradea)

4. Teodor Bulzan (CS Voința Oradea).

 

Premiile, care au constat din cupe, medalii, materiale sportive și produse alimentare,  au fost acordate de Primăria şi Consiliul Local Ştei, prin implicarea ing. Iulian Balaj şi ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul oraşului Ştei, împreună cu preşedintele CS "Iris’’ Ştei, Călin Bara, dar și a unor sponsori cu greutate, respectiv EuropeanFood& European Drinks. Iubitorii tenisului din Depresiunea Beiușului, și nu numai, vor putea fi din nou capacitați de practicanții „sportului alb”  în perioada 7-11 mai, când la Ștei se va desfăşura turneul de tenis dotat cu Cupa "FRUTTI FRESH’’, ediţia a șasea.