Primii trei ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltarea funcțiilor cognitive ale copilului. În această perioadă, în care creierul își formează până la 80% dintre procesele de gândire, implicarea părinților este decisivă.

 

De aceea, în perioada septembrie – octombrie 2016, la centrul educațional pentru copii FasTracKids Oradea vor avea loc ateliere gratuite pentru dezvoltare cognitivă, destinate părinților care au copii de 1 – 3 ani. Înscrierile se fac pe platforma www.ateliere.aptamil.ro, acolo unde este afișat programul workshop-urilor. Atelierele se vor desfășura la centrul educațional pentru copii FasTracKids Oradea. Organizatorii își propun să-i invite pe părinți să privească noțiunea de „joc/joacă” dintr-o nouă perspectivă: jocul este mai mult decât o activitate firească în primii ani de viață - el este un instrument de învățare extrem de eficient pentru cei mici, care accelerează și coordonează dezvoltarea abilităților și a inteligenței. Mămicile vor afla de la specialiști care sunt etapele de dezvoltare a creierului, precum și care este ordinea dezvoltării diferitelor părți ale creierului. Aceste argumente de natură științifică au rolul de a oferi o bună înțelegere a modului în care părintele poate accelera dezvoltarea cognitivă a copilului în cel mai plăcut mod pentru copil: prin jocuri.

Cea de-a doua parte a workshop-ului va fi una aplicată, în care mămicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alături de copilul lor și care stimulează curiozitatea copilului, contribuie la dezvoltarea motricității și a coordonării dintre privire și mișcările corpului, care pun accentul pe dezvoltarea atenției focusate/centrate și stimulează inteligența senzorială, îmbunătățesc coordonarea ochi-mână, care ajută copilul să învețe despre măsuri și mărimi, precum și să perceapă noțiunile de interior, exterior, înăuntru și afară, conduc la formarea răbdării, a stimei de sine, a încrederii în sine și a capacității de a relaționa cu cei din jur, stimulează creativitatea și spiritul liber, au scopul de a învăța despre categorii și clasificări (ceea ce îl ajută pe copil să își formeze impresii și păreri mai ușor despre lucruri și situații) şi accelerează capacitatea copilului de a se exprima verbal și non-verbal.

„Studiile au arătat că părinții ai căror copii au devenit, mai târziu, sclipitori, au pus în practică un principiu comun: acela că fiecare proces de învățare, fiecare descoperire pe care o face copilul, trebuie să treacă prin joc și plăcere. Ei și-au încurajat copiii să dea curs curiozității lor native, să exploreze mediul înconjurător, să se bucure de activitățile care le plac, ceea ce a favorizat, de asemenea, crearea unei relații excelente părinte-copil”, se afirmă în comunicatul organizatorilor.

Atelierele Aptamil Junior IQ sunt organizate de Nutricia, care are o experienţă de peste 40 de ani de cercetare a proprietăților laptelui matern.