Campania "Vă vrem alături de noi", iniţiată de FC Bihor pentru a readuce publicul lângă echipă, şi-a mai consumat ieri un episod. Jucătorii şi oficialii grupării "roş-albastre" au poposit ieri la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", unde au fost aşteptaţi de conducerea şcolii, profesori şi un număr mare de elevi.

 

Primire călduroasă

Pentru început, jucătorii au poposit în Sala Festivă, înţesată de aproximativ 200 de elevi, dornici să-i vadă sau să-i cunoască pe componenţii formaţiei fanion de fotbal a judeţului. Aceştia din urmă au avut parte de o primire cu care nu sunt prea obişnuiţi nici pe propriul teren. Intrarea lor în sală a fost însoţită de aplauze şi de scandări cu numele echipei. "Să fiţi întotdeauna alături de FC Bihor, nu numai într-un astfel de moment", i-a sfătuit antrenorul principal Dan Dobai pe cei prezenţi la eveniment. "Echipa are nevoie de voi şi vă aşteptăm să veniţi în număr cât mai mare la stadion, chiar de la meciul de sâmbătă, cu Arieşul Turda", a completat căpitanul echipei, Zeno Bundea. După ce au fost prezentaţi componenţii echipei, staff-ul tehnic şi administrativ, oaspeţii i-au dăruit directorului Iosif Eilender un fular cu însemnele clubului orădean.

 

Oaspeţii s-au "revanşat" pe teren

Partea a doua a acţiunii a fost rezervată unui meci de fotbal, între o echipă alcătuită din jucători şi angajaţi ai grupării orădene şi o selecţionată a şcolii. Dacă sala a fost plină de elevi, numărul celor care au asistat la partidă a scăzut considerabil, încă o dovadă a faptului că la "Eminescu" baschetul nu poate fi "detronat" nici măcar de fotbal. În prima repriză "roş-albaştrii" au avut în faţă o echipă de copii de clasa a 8-a, lucru care i-a făcut pe unii să creadă că oaspeţii şi-ar fi rezolvat meciul. Dacă aceştia au evoluat relaxaţi, gazdele s-au agăţat de orice minge. Bundea a deschis scorul şi după ce Lukacs sau Benţe s-au jucat cu ocaziile, "eminescienii" au egalat prin Cristian Tăutu (1-1). După pauză, la "Eminescu" au intrat cei dintr-a 11-a, care au avut un plus de tehnicitate şi de determinare faţă de colegii lor. Respectuoşi cu gazdele, cei de la FC Bihor au adoptat tactica din turul campionatului şi nu s-au prea omorât cu firea. Atât au aşteptat liceenii, care au preluat conducerea prin Alex Hulea (2-1). Sesizând eficacitatea scăzută a coechipierilor, Călin Fildan i-a lăsat locul în poartă lui Florin Ţîrca. Decizie cât se poate de inspirată, pentru că portarul obişnuit al FC Bihorului a reuşit să egaleze (2-2) cu o execuţie de efect, care ar face invidios orice atacant. Amfitrionii nu s-au mulţumit, însă, cu remiza, deznodământ obişnuit în astfel de jocuri, şi au mai taxat o dată lejeritatea adversarilor. Golul lui Sergiu Popa (3-2) a fost ultimul, pentru că imediat arbitrul a pus capăt unei întâlniri în care componenţii lui FC Bihor le-au mulţumit şi pe teren celor de la "Eminescu" pentru primirea făcută.