Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei a lansat cea de-a treia selecţie publică de proiecte pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă pentru următoarele tipuri de proiecte: înfiinţarea de centre de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie, susţinerea de centre de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie, înfiinţarea de centre de asistenţă destinate agresorilor familiali.

Selecţia are loc în baza Hotărârii Guvernului nr. 197/2006, respectiv anexa nr. 8 "Susţinerea sistemului de servicii specializate prin finanţarea, în parteneriat, de proiecte destinate dezvoltării şi menţinerii unităţilor pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie" şi anexa nr. 9 "Dezvoltarea serviciilor de recuperare şi reintegrare socială destinate agresorilor familiali".
Ghidul solicitantului este disponibil în format electronic pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei - www.anpf.ro sau pe suport de hârtie la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Bihor. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este data de 22 ianuarie 2008, ora 14.00. Proiectele vor fi deschise de comisia de evaluare, în prezenţa reprezentanţilor solicitanţilor care doresc să participe la această operaţiune, pe data de 22 ianuarie 2008, ora 15.00, la sediul ANPF. Proiectele se depun la sediul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei, str. Dem.I.Dobrescu nr.2-4, intrarea D, Sector 1, Bucureşti, etaj VI, camera 637. În vederea înscrierii la procedura de selecţie de proiecte, potenţialii solicitanţi transmit o scrisoare de intenţie, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei nr. 325/2006. Scrisoarea de intenţie se transmite prin poştă, cu confirmare de primire, la adresa: Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei - PIN, str. Dem I. Dobrescu nr.2-4, Corp D, Sector 1 Bucureşti, cod 010026. La aceeaşi adresă se pot depune/transmite solicitările de clarificări. Informaţii suplimentare se pot obţine, de luni până vineri, între orele 09.00 şi 16.30, la numărul de telefon: 021 314 83 22, interior 106, 117. Data limită pentru solicitarea clarificărilor este 16 ianuarie 2008.