Cântărețul american Prince, a anunțat, vineri, că lucrează la prima sa carte de memorii, „The Beautiful Ones”, volum care va povesti amintirile sale și munca sa de creație, „ducând cititorii într-o călătorie neconvențională și poetică”, și care va fi fi lansat în 2017, la editura Spiegel & Grau.

Muzicianul a făcut anunțul despre carte la un eveniment al industriei muzicale, vineri seară, spunând publicului că dorește ca textul să se întindă de la prima sa amintire și să ajungă până la competiția sportivă Super Bowl.

„Este prima mea carte. Fratele meu Dan mă ajută cu ea. Este un critic bun și fix ceea ce îmi trebuie. Nu este deloc un  „yes man” și chiar mă sprijină în acest proces”, a declarat Prince pentru The Hollywood Reporter. Potrivit comunicatului oficial de presă al cărții, noul volum promite „să ducă cititorii într-o călătorie neconvențională și poetică de-a lungul vieții și muncii sale de creație”. „De la familia care l-a modelat, la oamenii, locurile și ideile care i-au hrănit imaginația sa creatoare, la poveștile din spatele muzicii care a schimbat lumea”, se artă în comunicatul de presă.

Prince, în vârstă de 57 de ani, s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul „1999”, lansat trei ani mai târziu, a avut un succes răsunător. Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei cu acelaşi titlu, alte două mari hituri – „Let's Go Crazy” şi „When Doves Cry”. „Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală. Cel mai recent album al muzicianului american se intitulează „HITnRUN” şi a fost lansat pe 7 septembrie 2015, exclusiv pe platforma de muzică online Tidal, deţinută de rapperul şi producătorul muzical Jay-Z.