Facultatea de Ştiinţe Juridice din Oradea a dat startul conferinţei naţionale care marchează împlinirea a 230 de ani de la înfiinţarea Academiei de Drept din Oradea cu o prelegere susţinută de Alexandru Athanasiu.

 

Invitat special al colectivului facultăţii orădene, în dubla sa calitate de profesor universitar şi reprezentant al României la Comitetul European de Drepturi Sociale din cadrul Consiliului Europei din Strasbourg, le-a vorbit studenţilor şi cadrelor didactice despre drepturile sociale în contextul legislaţiei europene. Tema anunţată, „Dreptul social european în reglementările şi practica Consiliului Europei", a fost precedată de un amplu preambul în care Athanasiu s-a adresat cu predilecţie studenţilor, ca viitori jurişti practicieni, care trebuie să înţeleagă că principala lor menire este lupta pentru adevăr şi dreptate. „Juristul în diferitele ipostaze ale profesiei sale este medicul societăţii, cel care apropie societatea umană de idealurile dreptăţii şi adevărului", le-a spus fostul ministru.

Alături de Athanasiu au luat loc în prezidiu gazdele evenimentului, decanul facultăţii, prof. univ. dr. Valentin Mirişan, şi prof. univ. dr. Romulus Gidro.