În organizarea firmei „Master Adventura” din Vadu Crișului, administrator Iuhas Adrian, care promovează sporturi extreme, zilele trecute s-a organizat un inedit triatlon.

Cele trei probe de concurs au fost rafting 2 persoane (barcă cu două persoane), pe distanța de 700 metri; tir cu arcul și tenis de masă. Au participat 16 concurenți din Bihor și un echipaj din Târgoviște. Înainte de  concurs, concurenții împreună cu instructorii au făcut recunoașterea traseului pe Crișul Repede, explicându-se dificultățile ce pot să se ivească pe parcursul cursei. Înainte de startul oficial, concurenții au îmbrăcat echipamentul adecvat și au ascultat instrucțiunile de utilizare a bărcilor și unele măsuri de protecție. Echipajele au luat startul la interval de 5 minute, parcurgând distanța în cca 10 – 14 minute. Au avut loc și momente amuzante, dar fără urmări. Un echipaj s-a răsturnat, altul s-a împotmolit în nisip, iar altul a rămas fără o padelă, care s-a rupt. Departajarea s-a făcut pe baza timpului înregistrat, stabilindu-se un clasament final.

A urmat tir cu arcul, câștigătorul stabilindu-se pe baza punctelor cumulate obținute de cei doi membri ai echipajului.  La tenis de masă a contat numărul de victorii obținute de echipaje.  S-au acordat diplome, cupe și trofee atât pentru câștigătorii pe probe, cât și pentru echipajul care a întrunit cele mai multe puncte cumulate la cele 3 probe, fiind declarat campion absolut. Organizatorul competiției ne-a informat că în viitor intenţionează să pună bazele unei astfel de competiții în parteneriate cu școli, instituții și organizații interesate de practicarea și altor sporturi extreme.