Premierul moldovean Vasile Tarlev şi-a prezentat demisia în cadrul şedinţei de ieri a Guvernului, relatează BASA-press.
El s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute până în prezent de Guvernul de la Chişinău, care, în opinia lui, sunt apreciate de mai multe structuri internaţionale. Vasile Tarlev fusese numit în postul de premier în 2001.

Premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a declarat că demisionează pentru a oferi unor noi persoane posibilitatea de a atinge scopuri noi, dictate de vremuri noi. Acesta ar putea fi înlocuit de ministrul Economiei, Igor Dodon, de vicepremierul Zinaida Greceanîi sau de vicepremierul Victor Stepaniuc, relatează site-ul Unimedia.md. Pe de altă parte, preşedintele Vladimir Voronin, care a fost prezent la şedinţa de Guvern, a declarat că principalii candidaţi pentru a-l înlocui pe Tarlev sunt vicepremierii Victor Stepaniuc, Andrei Stratan şi Zinaida Greceanîi, relatează DECA-press în pagina electronică.
"În toţi aceşti ani, noi am reuşit să atingem rezultate eficiente, inclusiv educarea în cadrul Executivului central a mai multor conducători responsabili, cărora, în opinia mea, le poate fi încredinţată conducerea Guvernului şi nu numai", a declarat Vasile Tarlev, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Guvernului.