A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, în preajma zilei de 25 Octombrie, care este declarată Ziua Armatei Române, reprezentanţii Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere şi veteranii de război care au luptat alături de eroii neamului românesc să se întâlnească cu elevii şi cadrele didactice de la Liceul "Onisifor Ghibu".

Evenimentul a avut ca scop omagierea eroilor căzuţi la datorie pentru libertatea independenţei şi suveranităţii României în cel de-al Doilea Război Mondial. În prezenţa elevilor şi a cadrelor didactice ale liceului, preşedintele filialei Bihor a Veteranilor de Război din M.A.I., generalul maior(r) Virgil Nichi, a evocat eroismul ostaşilor din Divizia 3 Vânători de Munte şi a comandantului general de Divizie Leonard Mociulschi pentru eliberarea oraşului Oradea, la 12 octombrie 1944. "25 Octombrie este Ziua Armatei Române, o zi de glorie şi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român. Odată cu eliberarea oraşelor Carei şi Satu Mare, la 25 octombrie 1944 a fost refăcută frontiera de Vest a României şi reîntregită Transilvania stămutată, din al cărei trup fusese smulsă partea de Nord-Vest, prin odiosul dictat de la Viena", a ţinut să precizeze general bg (r) Ştefan Neagoe, preşedintele organizaţiei judeţene Bihor a ANCMRR. Profesorul de istorie Marinel Roşu, a trecut în revistă evenimentele care au avut loc la începutul şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Adunarea solemnă s-a încheiat la fel cum a început, adică cu intonarea imnului naţional. La eveniment au mai luat parte colonel Nicolae Ştefănescu, locotenent colonel Vasile Crişan şi colonel (r) Tatar Zoltan.