Consiliul Judeţean Bihor, în colaborare cu ERA Shoping Park Oradea, Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Universităţii Oradea şi Serviciul Judeţean Salvamont - Salvaspeo Bihor, organizează, în perioada 7-8 noiembrie, în complexul comercial ERA Shoping Park de pe Calea Aradului, târgul de turism "Petrece sărbătorile de iarnă în Bihor". Deschiderea oficială a târgului va avea loc mâine, de la ora 10.00, fiind amenajate 30 de standuri. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 şi 16.00, intrarea vizitatorilor fiind gratuită.

 

Târgul face parte din strategia Consiliului Judeţean Bihor de promovare a judeţului şi se adresează în special întreprinzătorilor bihoreni, propunându-şi să le ofere o mână de ajutor în această perioadă de criză economică. În cadrul evenimentului îşi vor prezenta ofertele pentru perioada de iarnă atât o serie de pensiuni şi hoteluri din judeţul Bihor, cât şi firme care comercializează produse tradiţionale ori care activează în domeniul sporturilor de iarnă. Organizatorii pun gratuit la dispoziţia expozanţilor standurile de prezentare. "Considerăm că este foarte important să venim în sprijinul întreprinzătorilor locali în aceste momente dificile. Pe lângă greutăţile pe care le aduce, criza poate crea şi oportunităţi. Acum, oamenii sunt dispuşi să îşi petreacă concediile mai aproape de casă, iar noi îi încurajăm pe bihoreni să îşi petreacă concediile în Bihor", a declarat domnul Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor. Vizitatorii târgului vor avea posibilitatea să câştige, în urma completării unor chestionare, mai multe "cadouri" oferite de către expozanţi, cum ar fi: patru pachete a câte un weekend - all inclusive - pentru două persoane în Remeţi şi Băile 1 Mai; abonament pe o lună la piscină pentru două persoane, o zi de SPA pentru două persoane, o cină pentru două persoane, produse tradiţionale şi articole sportive.

"Evenimentul se adresează tuturor bihorenilor care vor să îşi petreacă Sărbătorile de Iarnă în judeţul Bihor, celor care doresc să petreacă un concediu relaxant şi de calitate într-un cadru natural de excepţie, dar care nu au resursele financiare necesare pentru a se deplasa în afara graniţelor judeţului. În cadrul târgului vom avea şi producători care vor expune produse specifice sezonului, cum ar fi cozonaci, ţuică, miere etc.", a mai precizat Voloşeniuc.

Consiliul Judeţean Bihor a mai organizat un târg de turism adresat tot întreprinzătorilor locali din domeniul turismului în acest an, la sfârşitul lunii mai, în Pasajul Vulturul Negru.