Începând de duminică, 16 octombrie, poeta Mihaela Dindelegan a devenit Cetăţean de Onoare al comunei Iclod. În cadrul unei festivităţi care a reunit peste 600 de persoane cu prilejul „Sărbătorii Recoltei”, primarul comunei Iclod, Emil Pîrţoc, i-a conferit poetei titlul de Cetăţean de Onoare, în baza unei hotărâri din luna septembrie a Consiliului Local al comunei.

 

Uniunea Femeilor Bihor Oradea a transmis, luni, un comunicat de presă, în care anunță atribuirea titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Iclod poetei Mihaela Dindelegan, vicepreşedinta Uniunii Femeilor Bihor, eveniment la care Ana Angela Pop, preşedinta organizaţiei Uniunea Femeilor Bihor, a participat împreună cu doctorul Lucian Munteanu, poet şi scriitor.

„Atunci când realizezi ceva cu totul special se spune că eşti un om cu totul special, iar noi avem în mijlocul nostru o astfel de persoană, care, deşi plecată de mulţi ani în Oradea, scrie cărţi şi pentru noi, şi pentru copiii noştri”, a afirmat Emil Pîrţoc, primarul comunei Iclod, înainte de înmânarea diplomei care consfinţeşte titlul acordat.

Comuna Iclod este situată în partea centrală a judeţului Cluj, la 36 de kilometri de Cluj-Napoca şi la 15 km de Gherla, fiind traversată de DN1 şi are în componenţă cinci localităţi: Iclod, Fundătura, Livada, Orman şi Iclozel. Bucurându-se de un vechi trecut istoric, în prezent comuna are peste 4.600 de locuitori, cinci şcoli şi cinci grădiniţe, cu aproape 600 de elevi şi preşcolari. Cu prilejul „Sărbătorii Recoltei”, au fost premiaţi şi elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare.

Poeta Mihaela Dindelegan s-a născut la Iclod, în urmă cu 43 de ani, din 1995 locuieşte în Oradea, iar în ultimii ani s-a remarcat prin activitatea poetică extrem de prodigioasă. De la debutul său editorial ca poetă, în anul 2013, Mihaela a publicat 33 de cărţi cu poezii, poveşti în versuri pentru copii, teatru în versuri, respectiv poezii cu formă fixă, precum sonete, glose, rondeluri, dar şi poezii cu vers alb. Cele mai recente volume cu sonete: „Mâna destinului” şi „Sfatul de taină” au văzut lumina tiparului în urmă cu câteva zile, astfel încât se poate menţiona că în decurs de un an poeta Mihaela Dindelegan a publicat peste 1.200 de sonete. Cea mai amplă lucrare a sa o constituie însă romanul „Preţul Adevărului”, aflat în curs de tipărire. În prezent, Mihaela este consilier în domeniul organizării de evenimente la Primăria Oradea.

La festivitatea de decernare a titlului de Cetăţean de Onoare, poeta a fost însoţită de preşedinta Uniunii Femeilor din Bihor, Ana Angela Pop, şi de doctorul Lucian Munteanu, poet şi scriitor. „O felicit din toată inima pe colega mea Mihaela, care este şi vicepreşedintă a Uniunii Femeilor, dar îl felicit, totodată, şi pe domnul primar, respectiv pe membrii Consiliului Local, pentru această decizie înţeleaptă pe care au luat-o. Mihaela vă face cinste dumneavoastră, dar ne face cinste şi nouă, orădenilor şi bihorenilor, precum şi organizaţiei pe care o reprezint. Voi, elevilor, luaţi exemplu de la ea, dacă doriţi să aveţi realizări mari în viaţă”, a spus Ana Pop în faţa numerosului auditoriu prezent la manifestare.

Poetul Lucian Munteanu a subliniat valoarea lirică a versurilor Mihaelei, domnia sa fiind unul dintre primii susţinători ai poetei, încă de la debutul literar. Alături de Mihaela a fost prezentă şi familia sa din localitatea Iclod, iar în final poeta a oferit primarului comunei un cadou simbolic constând într-un sonet dedicat „Primarului gospodar”, precum şi câte un exemplar din cărţile publicate.