Ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Păsărilor, elevii orădeni au participat la o serie de activităţi pentru a marca acest moment. Această zi se marchează în fiecare an pe data de 1 aprilie din anul 1906, pe baza Convenţiei cu privire la apărarea păsărilor. În anul 1997, după 45 de ani de întrerupere, în România s-a reluat sărbătorirea acestei zile, promovată în special de către Societatea Ornitologică Română (S.O.R.), partenerul organizaţiei mondiale BirdLife International în Romania.


Copiii de la Centrul de Educaţie Incluzivă şi Senzorială nr. 2 au organizat şi ei o serie de activităţi cu această ocazie. Astfel, la iniţiativa profesoarelor Lenuţa Brehoi, Liliana Canalaş şi a psihopedagogului Gina Popa, copiii cu cerinţe educative speciale şi-au împărtăşit cunoştinţele despre păsări. "Am organizat aceste activităţi pentru a sensibiliza copiii cu cerinţe educative speciale, deoarece toţi iubesc păsările. Noi ne-am axat pe lucrul de mână şi le-am pregătit copiilor şi câteva surprize, de care au fost foarte încântaţi", a declarat prof. Lenuţa Brehoi. Profesoarele au organizat pentru aceştia o expoziţie de păsări în cadrul căreia au fost prezentate diverse specimene, după care le-au prezentat "Copacul cu păsărele", urmând ca aceştia să aibă parte şi de o surpriză. Tinerii au avut ocazia să vadă de aproape şi să atingă un porumbel şi doi papagali. Tot pentru această ocazie elevii au confecţionat cuiburi din materiale reciclabile, pe care le-au montat în colţul verde al şcolii, activităţile urmând să se încheie cu jocul "Păsărică, mută-ţi cuibul!".
O altă instituţie de învăţământ care a marcat Ziua Internaţională a Păsărilor a fost Şcoala cu clasele I-VIII "Nicolae Bălcescu". Elevii, sub îndrumarea profesoarelor Szabo Gyongyi şi Alina Zaha, au realizat diverse planşe cu păsări, pe care le-au expus pe coridorul instituţiei. În fiecare pauză, elevii au ascultat la staţia radio a şcolii trilurile păsărelelor şi s-a citit despre fiecare pasăre în parte, iar în pauza mare copiii au avut ocazia să asculte ciocârlia. Această activitate a făcut parte din proiectul "O palmă de spaţiu verde - grădina visurilor noastre", finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat Mol România şi lansat de asociaţia "Ex Nobili Officio".