Cu toate că porneau cu şansa a doua în faţa unui adversar cu o impresionantă carte de vizită, roş-albaştrii au făcut o demonstraţie de forţă trecând de Academic Sofia după o manşă secundă pe care au dominat-o. Dacă în meciul tur orădenii au pierdut în Bulgaria cu 75-72, la Arena Antonio Alexe au fost de neoprit impunându-se cu 70-58 (27-12, 14-21, 16-10, 13-15) asigurându-şi astfel calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Baschet spectacol în primul sfert

În ciuda faptului că disputa din Bulgaria a arătat două formaţii sensibil egale din punct de vedere valoric, roş-albaştrii au început entuziasmant returul de la Oradea. Graţie evoluţiei excepţionale avute de cei doi americani, Martin Zeno şi Sean Barnette, CSM CSU a terminat primele 10 minute cu un avantaj de 15 puncte. Cele doar 12 puncte încasate demonstrează că şi jocul defensiv a fost fără cusur. După doar două minute jucate din sfertul al doilea, Zeno este nevoit să iasă după ce a suferit o lovitură la coaste. Acest moment parcă i-a descumpănit pe coechipierii săi care, în continuare, au fost dominaţi de adversari, aceştia izbutind un parţial de 14-0 astfel că Academic s-a apropiat la doar 5 puncte (33-28). Totuşi, până la finalul primei reprize, leii roşii s-au reechilibrat ceea ce a condus ca diferenţa la pauza mare să fie de doar 8 puncte.

Sean Barnette, evoluţie entuziasmantă

Martin Zeno a încercat să reintre în sfertul al treilea dar era evident că nu mai putea evolua la nivelul la care o făcuse în primele 10 minute. După doar 5 minute acesta a ieşit definitiv de pe teren, dar orădenii l-au avut pe Sean Barnette. Americanul a fost colosal în evoluţie, fapt ce a făcut ca după 30 de minute de joc acesta să aibă 24 de puncte marcate. Calităţile fizice şi cele tehnice de care dispune i-au permis să facă efectiv spectacol. În special datorită lui, CSM CSU a intrat cu un avantaj de 14 puncte în secvenţa decisivă. Şi pentru că o echipă mare ştie să-şi conserve avantajul, asta a făcut şi campioana României în sfertul al patrulea, în care s-au marcat în total doar 28 de puncte. Până la final, Barnette şi-a mai adăugat 4 puncte la zestrea de 24, astfel că, într-un joc cu o asemenea importanţă, acesta a izbutit să înscrie nu mai puţin de 28 de puncte. Această evoluţie vine să demonstreze încă odată de ce Sean a fost desemnat ca fiind cel mai bun jucător din Liga Naţională în sezonul trecut.

21 de meciuri oficiale până la sfârşitul anului

Calificarea în grupele Ligii Campionilor face ca CSM CSU Oradea să aibă de disputat nu mai puţin de 21 de jocuri oficiale în perioada 10 octombrie – 28 decembrie. Referitor la acest aspect, Antrenorul Cristian Achim a declarat că nu este niciun fel de problemă. „Este ceea ce ne-am dorit. Am vrut să jucăm împotriva unor echipe de top de pe continent şi astfel să punem Oradea pe harta baschetului european. Suntem pregătiţi pentru asta”, a declarat tehnicianul. Pentru orădeni au punctat următorii jucători: Sean Barnette 28, Martin Zeno 12, Andrei Mandache 9, Muhamed Pasalic 9, Sean Denison 6, Branko Mirkovic 2, Cătălin Petrişor 2 şi Bogdan Ţîbîrnă 2. De la bulgari, Sasa Zagorac, cu 12 puncte, a fost principalul marcator. El a fost urmat de Pavlin Ivanov, cu 11 puncte, Filip Videnov şi Steve Zack, cu câte 8 puncte.