În memoria fostului fotbalist Erdei Iosif, CS „Minerul Șuncuiuș”, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local, au organizat un memorial în preziua nașterii sale, care va deveni tradițional. Totodată, printr-o hotărâre a Consiliului Local, din data de 18 august, stadionul din Șuncuiuș va purta numele de „Iosif Erdei”.

Comuna Șuncuiuș este cunoscută prin așezarea sa, într-o zonă pitorească ascunsă la poalele Munților Pădurea Craiului, pe cursul mijlociu al râului Crișul Repede. În acest cadru natural trăiesc și muncesc oameni harnici, care prin truda lor au înfrumusețat și valorificat oferta naturală dată de Dumnezeu. Printre calitățile care i-au făcut cunoscuţi pe șuncuieni se remarcă dragostea pentru practicarea sportului. Talentul nativ al unor sportivi i-au lansat în echipe sportive de top în județ și țară. La aceste performanțe au contribuit esențial dascăli devotați care au plămădit și valorificat talentul nativ al copiilor. Dintre ei se desprinde regretatul profesor și antrenor Matei Virgil, un exemplu de dăruire și pasiune, care a pregătit numeroși sportivi ce au adus faimă comunei. Printre ei la loc de frunte îl nominalizăm pe fotbalistul Erdei Iosif, care s-a remarcat ca un talent deosebit încă de la vârsta de 14 ani. Din nefericire viața sa ca și activitatea de fotbalist au fost curmate prematur, la vârsta de 40 de ani.

Duminică 14 august 2016, stadionul comunei a cunoscut „forfota” marilor evenimente sportive. Organizatorii coordonați de Florina Erdei, soția fostului fotbalist, au pus la punct toate detaliile organizatorice în așa fel încât evenimentul să se desfășoare în condiții optime. La ora 11.00, în prezența a cca. 200 de localnici și invitați, Cseri Zoltan, președintele Clubului Sportiv „Minerul Șuncuiuș” și consilier local, vădit emoționat, a prezentat o scurtă biografie a lui Jozsi Erdei: s-a născut la 15 august 1974 în Șuncuiuș, unde a urmat cursurile școlii din localitate. La 14 ani a fost legitimat la echipa de fotbal „Minerul Șuncuiuș”. La 18 ani a fost legitimat la Crișul Aleșd, avându-l ca antrenor pe Mircea Madar. Începând din vara anului 1993 a activat timp de 2 ani la FC Bihor, unde s-a împlinit ca om și jucător, fiind apreciat de colegi și iubit de spectatori. În timpul stagiului militar a jucat un tur de campionat la UTA. Din 1995, timp de 2 ani, a făcut parte din echipa FC Brașov care era condusă de cunoscutului antrenor Viorel Hizo. În iarna anului 1996 s-a îmbolnăvit, întrerupând  activitatea fotbalistică timp de 1 an. S-a căsătorit în anul 1997, iar în anul următor a fost chemat de Mircea Lucescu la Rapid București unde a rezistat doar 3 luni la eforturile impuse de nivelul de performanță. A revenit în Ardeal și a jucat la Satu Mare și din nou la FC Bihor. Cariera de fotbalist şi-a încheiat-o la Crișul Aleșd, echipa care l-a consacrat. S-a întors acasă unde și-a creat o proprie afacere. S-a implicat în viața socială fiind ales consilier local  și vicepreședinte al Asociației Româno - Franceze încheiată în parteneriat cu o comună din Franța. Ultimul său meci jucat a fost în 14 august 2014, meci cu scop umanitar organizat de FC Bihor, la care a fost prezent și Gică Hagi. Tricoul lui Iosif Erdei a fost licitat de un alt mare fotbalist, dr. Dumitru Costea, care i l-a dăruit lui Denis, fiul regretatului  fotbalist. După această sintetică prezentare, s-a ținut un moment de reculegere, după care Florina Erdei a oferit invitaților fanioane cu inscripţia „În memoriam Erdei Iosif”. A urmat un meci de fotbal între fostele glorii ale lui FC Bihor, mulți foști coechipieri cu regretatul  „Jozsi” și foști jucători de la „Minerul Șuncuiuș”.

FC Bihor: Florin Lazău, Morar Alin, Zare Ioan, Tămaș Vova (căpitan), Todea Sorin, Vancea Viorel, Pop Sorin (antrenor), Gado Ramses, Abrudan Marcel, Toderaș Sandu, ERDEI DENIS.

Rezervă Toderaș Liviu Lorincz.

Minerul Şuncuiuş: Bila Alexandru (Gigi), Popa Viorel, Șvab Dumitru, Jurcă Ioan, Rusu Gheorghe, Iancu Raul, Iancu Ciprian, Dobai Ștefan (antrenor), Fărcanea Ionel, Olah Florin, Potra Marin.

A arbitrat Cseri Adrian Zoltan.

Un meci frumos încheiat la egalitate 3–3 şi care a oferit spectatorilor momente de fotbal de mare clasă realizate de fostele glorii ale lui FC Bihor. În numele invitaților, la sfârșitul meciului, Vova Tamaș, într-un scurt discurs, l-a omagiat pe omul și jucătorul Erdei Iosif.