Elevii claselor de filologie-jurnalism de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", din Oradea, l-au avut, ieri, în mijlocul lor pe scriitorul George Roca, român stabilit în Australia, membru al Academiei Româno-Americane, redactor principal al revistei Agero, din Stuttgart, dar şi al altor reviste din ţară şi nu numai. La întâlnire au participat în jur de 100 de elevi, în frunte cu Maria Oniţa, directoarea adjunctă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".

"Cu toate că nu m-am născut la Oradea, mă simt orădean get-beget. Era după război, viaţă grea! Părinţii mei locuiau la poşta centrală din Oradea. Mama s-a dus să mă nască la bunici, la Huedin. Am revenit după o lună şi astfel au început legăturile mele cu oraşul de pe Criş", povesteşte George Roca. Întâlnirea de ieri a fost una de suflet, mai ales că scriitorul se numără printre absolvenţii şcolii. "Am ţinut neapărat să vin aici, întrucât este liceul pe care l-am absolvit în 1964", a spus invitatul, precizând că, la Catedra de limba şi literatura română şi la cea de limbi străine, a avut parte de profesori de elită, precum: Ioan Labo, Viorica Domuţa, Ioan Chiş, Ioan Baba, Lucian Drimba şi Gheorghe Grigurcu, cu toţii iluştri oameni de litere. Pornind de la tema discuţiei, "Tehnica jurnalismului în spaţiul virtual", distinsul oaspete a încercat să le arate elevilor că jurnalismul în spaţiul virtual este tot atât de important, poate chiar mai important decât cel de pe hârtie, întrucât este mult mai accesibil publicului cititor.

Întâlnirea s-a înscris în suita de acţiuni care îşi propune să realizeze punţi de legătură între generaţiile de jurnalişti, fiind iniţiată de prof. Iosif Popa.