Ieri, pentru cei 32 de „jurnalişti" absolvenţi ai clasei a XII-a B de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" clopoţelul a sunat pentru ultima dată.

 

Chiar dacă în cei patru ani şi-au însuşit cunoştinţe de jurnalism, toţi cei 32 de absolvenţi par decişi să mai urmeze o etapă pe calea perfecţionării. Media clasei a XII-a B a fost pe cei patru ani de 9,73, ceea ce o situează printre primele locuri din liceu. Această performanţă se datorează, în mare parte, cadrelor didactice, care, timp de patru ani, au încercat să le insufle tinerilor dorinţa de a fi mai buni. De asemenea, un rol important l-au jucat şi părinţii care, ieri, au avut bucuria să-şi vadă copiii absolvenţi ai unui liceu cu renume. "Şcoala este o etapă importantă din viaţa unui om. Aici aţi învăţat să iubiţi, să comunicaţi, aţi învăţat ce înseamnă prietenia, dar şi ce este tristeţea", a fost mesajul transmis de Cornelia Bejan, diriginta clasei a XII-a B. Însă greul l-au dus elevii, care au trebuit să demonstreze că sunt cei mai buni. Mediile generale, premiile, diplomele, medaliile pe care fiecare dintre elevii clasei a XII-a B le-au obţinut sunt o dovadă că anii de liceu nu au fost o continuă distracţie, ci şi un pas important în clădirea viitorului lor profesional.

 

Elevii clasei a XII-a B au ţinut să se laude şi cu un mare succes: printre ei se află şi o campioană naţională şi care în acest an va participa la Campionatul Mondial de şah, colega lor Maria Ursente.