Campioana României, CSM CSU Oradea, şi-a aflat ieri adversara din optimile de finală ale FIBA Europe Cup. Conform tragerii la sorţi efectuate la Munchen, orădenii vor întâlni echipa turcă Muratbey Usak Sportif.

 

Prima manşă a optimilor va avea loc în Turcia în data de 8 februarie, iar returul este programat la Oradea pentru 22 februarie. La tragerea la sorţi au participat opt echipe calificate din turul doi al FIBA Europa Cup şi opt echipe din sezonul regulat al Ligii Campionilor. Formaţia turcă  a încheiat pe locul 6 în grupa C a Ligii Campionilor, cu 19 puncte în 14 partide (5 succese - 9 eşecuri). În schimb, CSM CSU Oradea a acumulat 20 de puncte (6 victorii - 8 înfrângeri) în grupa B a aceleiaşi competiţii. Turcii au avansat în grupele Ligii după o dublă victorie repurtată în faţa rivalei orădenilor din Liga Naţională, U-BT Cluj-Napoca.

În competiția internă, a doua ca valoare din baschetul european de club masculin, Usak Sportif are 5 victorii şi 10 eşecuri și se situează pe locul al 13-lea în Turcia. În acest sezon, gruparea turcă  a reuşit să învingă Fenerbahce Istanbul, finalista ultimei ediții a Euroligii masculine. Lotul de jucători cuprinde șapte străini, cinci sunt americani, cu câte un leton și un lituanian.

Muratbey Usak Sportif a luat ființă în anul 2006 şi a promovat în primul eșalon la finele sezonului 2012/13, aflându-se la cel de-al 4-lea an consecutiv în liga profesionistă a Turciei. Anul trecut s-a clasat pe locul 7. Se află la cea de-a 2-a participare în cupele europene, la prima calificându-se între primele 16 echipe în ediția 2014/15 a EuroChallenge.

La această echipă a evoluat Miha Zupan, fostul jucător al CSM CSU Oradea, dar și Giordan Watson, conducătorul de joc al echipei naționale a României.

 

Celelalte partide din optimile de finală din FIBA Europe Cup:

Gaziantep Basketbol (Turcia) vs. Ironi Nahariya (Israel)

Elan Chalon (Franţa) v Egis Kormend (Ungaria)

Pau-Lacq-Orthez (Franţa) v Telenet Oostende (Belgia)

Nanterre 92 (Franţa) v Proximus Spirou Charleroi (Belgia)

Demir Insaat (Turcia) v Enisey Krasnoyarsk (Rusia)

Cibona Zagreb (Croaţia) v Stelmet Zielona Gora (Polonia)

Kataja Basket (Finlanda) v Telekom Baskets Bonn (Germania).