Primăria Oradea a fost vizitată, ieri dimineaţă, de un grup de 40 de francezi din Ceyrat, oraş înfrăţit cu Oradea. Oaspeţii, însoţiţi de Smaranda Burcă, preşedinta Asociaţiei de prietenie Oradea - Ceyrat, au fost primiţi în Sala Mare de către city-managerul Primăriei, Eduard Florea.

„Oradea trece în această perioadă printr-o redescoperire, printr-o transformare, pentru că după criza imobiliară din 2008-2010, care a lovit întreaga Europă, a reuşit să găsească o foarte bună direcţie de dezvoltare, având următoarele trei componente: atragerea de investitori, accesarea de fonduri UE şi promovarea oraşului. În continuare, ne dorim să devenim capitala Art Nouveau a României şi, în acelaşi timp, ne asumăm titulatura de capitală balneară a României. Pentru zilele oraşului care vor urma, lansăm acum o invitaţie de participare către d-voastră, dar şi către alte oraşe înfrăţite, în sensul prezentării orădenilor a specificului zonei pe care o reprezentaţi”, s-a adresat city-managerul Eduard Florea celor prezenţi. Doi consilieri municipali din partea administraţiei oraşului Ceyrat au citit mesajul primarului francez.

La final, reprezentanţii celor două oraşe au făcut un schimb de cadouri şi suveniruri.

Francezii s-au arătat impresionaţi de tot ce au vizitat în Oradea şi au mulţumit administraţiei locale pentru primirea făcută. Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea Turnului Primăriei Oradea.