O invenţie românească revoluţionează sistemele de încălzire cu biomasă granulară sub formă de peleţi! După 4 ani de cercetare şi experimentări, fraţii Aurel şi Iuliean Hornet au realizat cea mai modernă tehnologie de producere a energiei termice folosind biomasa granulară sub formă de peleţi prin implementarea în fabricaţie a invenţiei proprii "Arzător gravitaţional şi procedeu de ardere a biomasei granulare sub formă de peleţi", Brevet de invenţie nr. A 2008/00996.

 

Conform inventatorilor, sistemele de încălzire ecoHORNET realizează arderea completă a peleţilor, în urma arderii neexistând fum în gazele arse, depuneri de cenuşă sau creozot (gudron), utilizatorul devenind un participant activ al diminuării efectului de seră şi al încălzirii globale a planetei.

Centralele termice ecoHORNET nu necesită construcţia unui coş de fum, nici efectuarea de operaţiuni periodice de curăţare şi funcţionează cu toate tipurile de peleţi, indiferent de cantitatea de impurităţi!

Centralele termice ecoHORNET se utilizează pentru încălzire şi producere apă caldă atât în case, vile, hoteluri, pensiuni, şcoli, cât şi pentru blocuri de apartamente. În cazul blocurilor de apartamente, costurile cu investiţia iniţială sunt mai mult mici decât la instalarea de centrale de apartament pe gaze (16 Euro/mp), iar costul cu încălzirea şi apa caldă considerabil redus (4 euro/mp în 12 luni).

 

Caravana ecoHORNET este prezentă la Oradea, în parcarea Carrefour, Era Shopping Park, Calea Aradului 62, astăzi, între orele 10.00-20.00, iar sistemele ecoHORNET vor fi prezentate în funcţiune de către inventatori!