Şcoala cu clasele I-VIII Hotar a fost vineri, 15 ianuarie a.c., gazda unui concurs de creaţie literară şi plastică dedicat aniversării a 160 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu.

 

Concursul a fost organizat de către profesoarele de limba şi literatura română Mădălina Lascău şi Liliana Lazăr şi de membrii comisiei metodice socio-umane, alături de cadrele didactice din cele două unităţi şcolare şi, nu în ultimul rând, de directorul şcolii din Hotar, prof. Dumitru Simuţ, şi directorul coordonator al Şcolii din Ţeţchea, prof. Mariana Marina. Competiţia s-a adresat preşcolarilor şi elevilor claselor I-VIII din cele două unităţi şcolare. Elevii înscrişi au pregătit la alegere: o poezie, o lucrare plastică sau literară. Cele mai bune 3 lucrări din fiecare categorie au fost premiate cu o diplomă de participare de juriul compus din cadrele didactice, membre ale comisiei metodice socio-umane compusă din profesorii: Luminiţa Ilea, Lenuţa Gherlea, Florian Irimescu, Anamaria Ficuţ, Mihaela But, Mădălina Lascău şi Liliana Lazăr. De asemenea, elevii au recitat poezii şi au cântat melodii pe versurile lui Mihai Eminescu. Cei mai merituoşi concurenţi au fost recompensaţi cu diferite premii de participare.

"Scopul acestei activităţi a fost de a le insufla elevilor dragostea pentru lectură, abilitatea de a comunica, de a le cultiva gustul esteticului. Cunoaşterea vieţii şi a operei lui Mihai Eminescu şi influenţa creaţiei eminesciene asupra culturii naţionale, încurajarea afirmării tinerelor talente în domeniul creaţiei literare, promovarea literaturii şi artei naţionale, stimularea comunicării interculturale sunt, de asemenea, coordonatele acestei manifestări", a punctat profesoara Luminiţa Ilea.