Începând de joi, 26 martie, Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea are un nou director medical în persoana dr. Marlene Crişan, medic pediatru şi pneumolog, care ocupă locul doctorului chirurg Daniel Băloiu, acesta demisionând din funcţie în luna ianuarie a.c.

După ce a ocupat posturile de medic-şef la secţia de pediatrie şi manager la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din municipiu, dr. Marlene Crişan a fost numită şefă la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu". În luna ianuarie a acestui an, fostul şef al unităţii sanitare a demisionat din funcţie din motive personale, după trei ani de mandat. Până la numirea oficială, a noului director, chirurgul a ocupat postul de interimar. În urma unui ordin al Ministerului Sănătăţii, pediatra Marlene Crişan a fost desemnată în postul de conducere al Spitalului de Copii. Contactată în legătură cu această avansare, dr. Crişan ne-a precizat că este familiarizată cu atribuţiile unui manager de spital şi că se va ghida după legile trasate de Ministerul Sănătăţii. "În primul rând, e nevoie de optimizarea serviciilor de asistenţă medicală pentru pacienţi. Deşi spitalul nu poate fi considerat Municipal, din punct de vedere pediatric este o unitate sanitară judeţeană. Următorul pas este să îl aduc pe linia de plutire şi chiar mai departe", a explicat noul director.

Având în vedere că în această perioadă se desfăşoară procedura de evaluare a directorilor unităţilor sanitare, cu o activitate managerială mai lungă de şase luni, în 2008, noul director al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, dr. Marlene Crişan, nu va fi evaluat.