115 profesori au preferat ieri să se retragă de la examenul de titularizare, după ce au văzut subiectele. Aceştia sunt în general profesori care predau şi care au preferat să rămână cu nota luată la examenul precedent, de teamă să nu ia una mai mică. Pe lângă ei, din cei 1.209 candidaţi care au avut fişe de înscriere completate, 99 au fost absenţi şi doi eliminaţi.

La examenul de titularizare din acest an au fost aşteptaţi să participe 1.323 de persoane pe 66 de posturi titularizabile. Pentru că absolvenţii de facultate din 2016 trebuiau să-şi valideze fişele cel târziu cu câteva ore înaintea examenului, au rămas cu fişe valide doar 1.209 candidaţi.

„La examen s-au prezentat 993 de persoane. 99 au fost absenţi, 115 s-au retras şi doi au fost eliminaţi. Dintre cei care s-au retras, conform declaraţiilor completate, 107 au spus că din motive personale şi opt din motive medicale”, a spus, pentru Crişana, Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Cei doi candidaţi eliminaţi au fost daţi afară din examen pentru că aveau telefoane la ei, deşi înaintea începerii examenului făcuseră un instructaj în care li se explicase că nu au voie cu telefoane mobile la ei.

Anul acesta au fost disponibile peste 1.250 de posturi, din care 66 titularizabile, aproximativ 385 posturi complete, dar cu contract de angajare pe 1 an, şi circa 800 de fracţiuni, adică posturi cu un număr mai mic de ore decât cele necesare pentru completarea unei norme.

După examenul de ieri, primele rezultate se vor afişa pe 27 iulie, urmând ca cele finale să se facă publice pe 3 august. În 8-9 august se vor desfăşura primele şedinţe publice pentru repartizarea posturilor.