Unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului pentru campioana României la baschet masculin şi totodată jocul săptămânii din Liga Campionilor se joacă în această seară la Arena „Antonio Alexe”. Astfel, într-o partidă contând pentru etapa a 13-a (penultima) din cadrul Grupei B, CSM CSU Oradea primeşte vizita finladezilor de la Kataja Basket, astăzi de la ora 19.30 (Digi Sport 2).

Un eventual eşec în jocul din această etapă ar compromite într-o proporţie mare şansele de calificare în faza următoare a competiţiilor europene. Un succes ar menţine intacte şansele de califcare făcând ca partida din Italia cu Umana Reyer Venezia să fie una crucială. Casele de pariuri sportive dau ca favorită echipa pregătită de Cristian Achim, dar parcursul excelent avut de finlandezi la un moment dat (4 victorii consecutive) fac ca jocul de la Arena „Antonio Alexe” să fie unul de „care pe care”. La ora acestei partide, cele două echipe vin după două înfrângeri în această competiţie, dar ele sunt despărţite de 3 locuri în clasament. Dacă finlandezii ocupă locul al 4-lea cu 18 puncte după 6 victorii şi 6 înfrângeri, CSM CSU se clasează pe locul al 7-lea cu 17 puncte după 5 succese şi 7 eşecuri. De menţionat că primele 6 clasate din cele 8 formaţii câte alcătuiesc grupa se vor califica mai departe în cupele europene (Champions League şi Europe Cup). În meciul tur dintre cele două echipe, datorită evoluţiei de excepţie avute de Sean Barnette, CSM CSU s-a impus în deplasare cu scorul de 80-74. Aşadar, cel puţin la capitolul moral, Oradea are un ascendent asupra echipei finlandeze. Din păcate antrenorul Cristian Achim nu va putea conta pe serviciile celui mai bun jucător din sezonul trecut. Vestea bună e că Uros Lucic şi-a revenit, iar Will Franklin stă tot mai bine la capitolul pregătire fizică şi cel mai probabil se va regăsi în lotul pentru acest joc. Dar pentru că regulamentul le permite roş-albaştrilor să utilizeze maxim 5 baschetbalişti străini, iar CSM CSU are 6 jucători valizi în acest moment, staff-ul tehnic va trebui să decidă care dintre aceştia va lua loc în tribună la acest meci. Faţă de meciul tur, în echipa Kataja se regăseşte un jucător nou, pivotul american Kevin Bristol care alături de canadianul Daniel Mullings vor ameninţa defensiva orădeană. Jocul echipei finlandeze se bazează foarte mult pe aruncările de la distanţă, un aspect căruia tehnicienii orădenilor trebuie să-i găsească antidot.

Celelalte trei partide din ultima rundă sunt: Avtodor Saratov – Umana Venezia, Pinar arsiyaka – Khimik Yuzhne şi Maccabi Rishon Le Mans Sarthe.

Clasament

1.Le Mans Sarthe – 21 puncte (9 victorii – 3 înfrângeri)

2. Umana Venezia – 20 puncte (8-4)

3. Pinar Karsiyaka – 19 puncte (7-5)

4. Kataja Basket – 18 puncte (6-6)

5. Avtodor Saratov – 17 puncte (5-7)

6. Maccabi Rishon – 17 puncte (5-7)

7. CSM CSU Oradea – 17 puncte (5-7)

8. Khimik Yuzhne – 15 puncte (3-9)