Cea de-a doua ediţie a Infinite Dance Festival a debutat miercuri, 26 octombire, la Sala Mare, cu spectacolul „Sărbătoarea primăverii” al companiei M Studio din Sfântu Gheorghe. Înaintea spectacolului, publicul a fost uimit de un flashmob organizat de dansatori profesionişti care se aflau, incognito, în sală.

 

Flashmobul a fost urmat de un alt moment de dans oferit de o trupă locală, de amatori, organizatorii anunţând că înaintea fiecărui spectacol va fi promovată o astfel de trupă, pentru a se încuraja talentele locale.  Festivalul a continuat şi joi cu două spectacole de top, primul fiind  „În cursul timpurilor”, al companiei Feledi Project. Compania a sosit la Oradea după un turneu în Statele Unite, producția fiind inspirată de filmul „The Hours” („Orele”). Tot joi şi-a prezentat spectacolul şi Centrul Național al Dansului București. Un spectacol articulat pe o zonă de tensiune şi dialog cu bunicii dispăruţi, în care se întretaie interpretările cele mai personale cu imagini marcante din inconştientul colectiv.

Astăzi, 28 octombrie, de la ora 18.30, este programat spectacolul de succes al Ansamblului de Dans Nagyvárad, „Stabat Mater”. Coproducție a Ansamblului Nagyvárad, respectiv a Teatrului de Dans Europa Centrală, piesa caută punctele de conexiune între această temă arhaică liturgică și omul secolului al XXI-lea. Acest spectacol de teatru-dans este realizat pe fundalul unor valori ca diferența, tradiția culturală și suferința purtată cu demnitate.

În 29 octombrie, de la ora 18.30, are loc întâlnirea academiilor de dans din Ungaria și România, cu invitați precum: Academia de Dans Budapesta, Universitatea de Arte Târgu Mureș, respectiv Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București. În cadrul galei academiilor vor urca pe scenă peste 80 de studenți coregrafi. În încheierea festivalului, duminică, 30 octombrie, de la ora 18.30, Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat va susține „Transcarpatia invocată”, un spectacol ce pune în centrul atenției o regiune în care acceptarea și solidaritatea organizează viața socială.