Victoria de la Piteşti, sinonimă cu risipirea emoţiilor retrogradării, a readus buna dispoziţie în tabăra FC Bihorului. Staff-ul tehnic şi jucătorii aşteaptă cu încredere derby-ul local cu Liberty Salonta, în faţa căreia au de luat o revanşă după eşecul (0-3) din turul campionatului.

"Ultima impresie contează"
Pe lângă un rezultat favorabil, orădenii doresc să ofere fanilor şi un joc pe măsura aşteptărilor lor. "Nu mai avem probleme cu retrogradarea, deşi asta nu ar trebui să fie un motiv de laudă, şi vom juca fără presiune. Vrem să facem un joc bun, combinativ şi spectaculos. În tur ne-au umilit şi au meritat victoria. Acum trebuie să ne luăm revanşa, mai ales că ultima impresia contează şi altfel se uită lumea la tine", consideră "secundul" Mircea Fodor. Partida cu Liberty Salonta este ultima pe teren propriu în acest sezon a grupării orădene. "Vrem să arătăm suporterilor că mai ştim să jucăm şi că rezultatul de la Piteşti nu este întâmplător. Un lucru să fie clar: FC Bihor a jucat toate meciurile pe teren", a adăugat "principalul" Vig Zoltan.


"Să umilim Liberty"
Lângă cei doi antrenori a stat la conferinţa de presă şi jucătorul Ioan Filip. Mijlocaşul în vârstă de 20 de ani aşteaptă o victorie la scor în duelul cu Liberty. "Nu am emoţii, chiar dacă e un derby local şi, din acest punct de vedere, e un meci special. Avem o revanşă de luat şi sper să-i umilim", a spus Filip. Student la Facultatea de Energetică, Filip s-a impus repede la Oradea, în doi ani făcând pasul din liga a IV-a, de la Minerul Ştei, spre Luceafărul Oradea şi apoi spre FC Bihor. "Mă aşteptam să joc undeva mai sus decât liga a IV-a, dar nu speram să ajung aşa repede la FC Bihor. Nici nu visam să fac pasul de la liga a IV-a la liga a II-a în doi ani", a adăugat Ioan Filip.
Pentru jocul cu Liberty, conducerea tehnică are în lot doi juniori, portarul Paul şi mijlocaşul Olariu, ultimul provenind de la grupa 1992. Restul a plecat cu echipa de juniori A la turneul zonal de la Iaşi, care va debuta mâine. Şi salontanii sunt angrenaţi într-o asemenea competiţie, dar la Cluj, unde vor pleca după meciul de la Stadionul "Iuliu Bodola" trei juniori, Sorian, Coroian şi Florean.
Duelul bihorean va fi arbitrat de Kovacs Istvan (Carei) - la centru; Szekely Zoltan şi Traian Marchiş (Baia Mare) - asistenţi. Orădeanul Marius Omuţ a fost desemnat rezervă, iar Dan Jiga (Bistriţa) figurează observator.