În ciuda faptului că a întâlnit deţinătoarea Cupei Franţei, campioana României a fost atât de aproape să producă o nouă supriză în Liga Campionilor. După ce a condus în cea mai mare parte a timpului, CSM CSU Oradea s-a văzut învinsă cu 72-61 (16-18, 16-15, 17-18, 23-10) de Le Mans Sarthe în cadrul celei de-a 4-a etape a Grupei B.

 

Frustrant este cuvântul care ar putea caracteriza deznodământul unui meci care şi-a stabilit câştigătoarea în ultimele 3 minute. Echipa pregătită de Cristian Achim a dat peste un adversar care nu traversează cea mai bună formă iar asta s-a văzut. Capitolul ofensiv a fost cel care nu a funcţionat în jocul bihorenilor. Dacă în precedenta partidă din Liga Campionilor, CSM CSU a înscris aproape 100 de puncte (96) de data aceasta, chiar şi cu Martin Zeno pe teren, roş-albaştrii nu au izbutit să înscrie decât 61 de puncte. Procentajul aruncărilor de două puncte a fost dezastruos (39,5%), iar în aceste condiţii, după cum a declarat şi Cristian Achim în cadrul conferinţei de presă, nu ai cum să câştigi într-o asemenea competiţie.

 

N-au profitat de forma slabă a gazdelor

 

„Leii roşii” au început bine meciul şi după trei minute de joc conduceau cu 8-2. Până la finele primului sfert, gazdele au reuşit să echilibreze astfel că după 10 minute scorul era 18-16 pentru oaspeţi. Pe parcursul celui de-al doilea sfert, cele două echipe au mers „umăr la umăr”, astfel că la jumătatea partidei diferenţa era mininmă, 33-32 pentru orădeni. Nimic nu s-a schimbat pe parcursul sfertului al 3-lea, iar în aceste condiţii, la intrarea în secvenţa decisivă, ecartul dintre cele două echipe era de doar 2 puncte (49-51). Prima jumătate a actului decisiv s-a desfăşurat în aceeaşi notă. Din nefericire, ultimele trei minute au fost decisive pentru soarta partidei. În ciuda faptului că după pauză tehnicianul Cristian Achim a luat măsuri speciale faţă de americanul de origine română Giordan Watson, acesta a fost de neoprit. Fost jucător la Energia Târgu Jiu, Watson a înscris două coşuri consecutive de la distanţă care practic au decis meciul, scorul devenind 65-59 pentru francezi. Campioana României a rămas fără replică până la final astfel că meciul s-a terminat 72-61, o diferenţă prea mare faţă de aspectul partidei. În ciuda faptului că revenea după o accidentare, Martin Zeno a fost cel mai bun marcator al orădenilor alături de Andrei Mandache, ambii înscriind câte 12 puncte. Sean Barnette a excelat la capitolul recuperări (10) fiind în acelaşi timp aproape de un double-double cu cele 9 puncte marcate. De la gazde, Giordan Watson a fost cel mai bun marcator cu 24 de puncte. În următoarea etapă a Ligii Campionilor, CSM CSU Oradea va evolua pe teren propriu, miercuri, 16 noiembrie, de la ora 19.00, cu formaţia ucraineană Khimik Yuzhne. Până atunci, campionii României vor juca sâmbătă, de la ora 19.00 la Arena Antonio Alexe cu BC Timişoara în Liga Naţională.

CSM CSU Oradea: Mirkovic 3 (1×3p), Zeno 12 (1), Mandache 12 (2), Barnette 9, Petrişor, Nicoară 9, Denison 4, Ţîbîrnă 7, Pasalic 5 (1), Nicolescu.

Antrenor: Cristian Achim.

Le Mans Sarthe: Giordan Watson 24 (4×3p), Konate 2, Yeguette 8, Cornelie 2, Yarou 4, Gelabale 9 (1), Amagou 1, Hanlan 17 (1), Pearson 5. 

Antrenor: Erman Kunter.

Alte rezultate din Grupa B: Khimik Yuzhne - Kataja Basket 82-88 şi Avtodor Saratov - Pinar Karsiyaka 74-76.

Clasament

  1. Le Mans Sarthe - 7 puncte (4 jocuri)
  2. Pinar Karsiyaka - 7 puncte (4 jocuri)
  3. Avtodor Saratov - 6 puncte (4 jocuri)
  4. Kataja Basket - 6 puncte (4 jocuri)
  5. Maccabi Rishon - 5 puncte (3 jocuri)
  6. CSM CSU Oradea - 5 puncte (4 jocuri)
  7. Khimik Yuzhne - 5 puncte (4 jocuri)
  8. Umana Venezia - 4 puncte (3 jocuri)