CSM CSU Oradea are doi jucători convocaţi la echipa naţională de baschet masculin a României pentru pentru primele două meciuri din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Andrei Mandache și Bobe Nicolescu se vor prezenta la lot în 19 noiembrie, la Cluj-Napoca. Ambii jucători au participat în vară şi la Eurobasket 2017.

După câteva zile de pregătire, naţionala tricoloră va pleca la Torino pentru jocul cu Italia din 24 noiembrie, după care va reveni în oraşul de sub Feleac pentru meciul cu Olanda, din 26 noiembrie. Din grupa României mai face parte Croația. Primele trei clasate se califică pentru faza a 2-a a campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

De curând, Zare Markovski a fost desemnat noul antrenor al echipei naționale de baschet masculin a României. Macedoneanul va fi secondat de Mihai Silvășan și Hristu Șapera.

Liga Națională de baschet masculin se va întrerupe între 11 noiembrie și 2 decembrie pentru a permite echipei naționale să se pregătească pentru cele două jocuri. Astfel, CSM CSU Oradea va avea o pauză de trei săptămâni, lucru mai puţin obişnuit în condiţiile în care în ultimele sezoane programul echipei orădene a fost foarte încărcat.

Până atunci, CSM CSU va juca vineri meciul de campionat în deplasare, cu BC Mureş Târgu Mureş. Partida va începe la ora 19.00 şi va fi transmisă de Digi Sport.