Eveniment important miercuri, 23 noiembrie, în Aula Magna a Universităţii. Facultatea de Ştiinţe Economice (FSE) a serbat Ziua economistului și 25 de ani de învățământ economic superior la Oradea. Cu această ocazie, în colaborare cu Agenția de Management al Destinației Bihor, a premiat elevii şi studenţii care ştiu cel mai bine să promoveze judeţul.

 

Evenimentul a început la ora 15.00 şi din prezidiu au făcut parte rectorul Constantin Bungău, preşedintele Senatului Universităţii – Sorin Curilă, decanul FSE – Anca Bădulescu, alături de prodecanul Diana Sabău Popa, şi Răzvan Dumbravă, de la Agenția de Management al Destinației Bihor.

Constantin Bungău a spus că Universitatea din Oradea este în căutarea de tradiţii şi simboluri, iar Zilele economistului pot fi o alternativă bună. Sorin Curilă a lăudat programul manifestării pentru varietate şi complexitate.

„În acest an, Facultatea de Ştiinţe Economice a împlinit 25 de ani, iar primul ei decan, Gheorghe Olah, a împlinit 75 de ani. Îi doresc din tot sufletul să fie sănătos şi să fie alături de noi şi la serbarea a 50 de ani”, a spus decanul Anca Bădulescu, care i-a înmânat apoi invitatului de onoare o medalie jubiliară, în aplauzele sălii. Fostul decan, vizibil emoţionat, le-a spus studenţilor şi profesorilor să îşi facă treaba cu dragoste pentru că „unde dragoste nu e, nimic nu e”. Prodecanul Diana Sabău Popa a vorbit despre lucrările masteranzilor, subliniind că sunt interesante şi bine făcute şi că vor apărea în volumul anual al conferinţei, la editura Universităţii.

 

Bihorul, la superlativ

A urmat apoi partea de eveniment dedicată turismului şi concursului „Economie şi turism. Promovează Bihorul”.

„Ideea concursului nu a fost de a evalua artistic fotografiile, ci de a aduce în atenţia tinerilor că judeţul Bihor are resurse bogate care merită cunoscute şi promovate. În fotografiile trimise la concurs se vede viziunea acestei generaţii, ce cred ei că merită şi trebuie promovat. A fost un concurs mai mult de popularitate decât de artă. Nu ne vom opri aici şi vom organiza şi în viitor astfel de concursuri”, a spus Răzvan Dumbravă, directorul Agenției de Management al Destinației Bihor.

Olimpia Ban a oferit apoi mai multe date despre concurs: „S-a desfăşurat pe 5 categorii, iar la acesta au putut participa elevi de 14-19 ani şi studenţi. Am primit peste 150 de fotografii. Votul s-a făcut on-line. În total am acordat 25 de premii, cu ajutorul sponsorilor”.

A urmat, apoi, momentul mult aşteptat, premierea. Organizarea a fost ireproşabilă, în timp ce câştigătorul îşi ridica premiul, în Aula Magna era proiectată fotografia câştigătoare astfel încât toţi cei prezenţi să îşi poată face o idee cu privire la meritele premiatului. Un alt lucru pozitiv a fost faptul că elevii câştigători au fost de la licee din tot judeţul, pentru toţi aceşti tineri momentul fiind unul unic.

Marele premiu a fost câştigat de Andrei Ovidiu Bulzan cu fotografia „Natura”. Premiul I la categoria „Peisaje turistice din Bihor” l-a luat Sonia Kliment, cu fotografia „Multitudine de culori. Multitudine de sentimente”, premiul I la „Obiective turistice din Bihor” a fost câştigat de Rebeca Manea cu „Credința poporului arhaic”, premiul I la „Oameni din turism care m-au impresionat” l-a luat Rita Teci, cu „Pe munte”, iar la categoria „Activităţi turistice”, locul I a fost câştgat tot de Rebeca Manea.