Conservatorii au anunţat că, în eventualitatea în care vor ajunge să ocupe fotoliul de primar al municipiului Oradea, vor verifica activitatea tuturor regiilor şi direcţiilor aflate în subordinea Primăriei.

Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, candidat al formaţiunii la funcţia de primar, a declarat că toţi directorii de regii şi de direcţii din cadrul PMO ar trebui să-şi analizeze activitatea desfăşurată şi calitatea serviciilor oferite. "Indiferent cine va ieşi primar, împreună cu noul Consiliu Local, va dori o împrospătare a oamenilor cu care va lucra şi va dori o mai mare transparenţă. Cred că e nevoie să avem oameni care să vrea să schimbe ceva în această ţară, în acest oraş, nu să facă avere din bani publici", a precizat Bodea, care consideră că este de aşteptat o campanie electorală mai dură, fiecare dintre candidaţi dorind să scoată la iveală lucrurile ascunse până acum. De altfel, Traian Bodea susţine că după ce timp de patru ani edilii au ascuns partea negativă a activităţii lor, acum, cu câteva luni înainte de alegeri, ies să spună ce vor face. "De ce nu au făcut până acum?", se întreabă liderul PC Bihor.

La rândul său, preşedintele PC Oradea, Ovidiu Gabor, a declarat că partidul său nu doreşte o vânătoare de directori, ci doar vor verifica activitatea acestora, iar în funcţie de rezultat vor cere înlocuirea lor.