Oradea este cel de-al patrulea aeroport din România pe care, începând din vara anului 2017, va opera compania Ryanair, cu două rute noi, de două ori pe săptămână, către Barcelona şi Milano, preţul biletelor începând de la 19,99 euro. Vestea cea mare a fost dată ieri de directorul de marketing pentru România al celei mai mari companii aeriene din Europa, Denis Barabas, care crede că cele două noi zboruri vor aduce 60.000 de noi clienţi pentru Aeroportul din Oradea.

 

În urma unor negocieri care durează „de foarte mult timp”, aşa cum a recunoscut chiar oficialul Ryanair prezent, ieri, la Oradea, conducerea Consiliului Judeţean Bihor şi a Aeroportului Internaţional Oradea a putut în sfârşit să anunţe ceea ce bihorenii aşteptau de multă vreme, şi anume operarea unor curse externe de pe Aeroportul Oradea, recent modernizat. Astfel, ieri, într-o conferinţă de presă, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, cei doi vicepreşedinţi, Ioan Mang şi Traian Bodea, directorul executiv al Aeroportului Gheorghe Pasc, dar şi reprezentantul Ryanair în România, Denis Barabas, au fost anunţate cele două rute externe care vor fi operate de pe aeroportul orădean începând din luna martie 2017 şi pentru care puteau fi achiziţionate bilete online, de pe site-ul companiei aeriene, www.ryanair.com/ro, chiar de ieri, din jurul orei 11.30. Cursa inaugurală va fi Oradea - Barcelona Girona, pe 26 martie, de două ori pe săptămână, iar cea de-a doua, Oradea - Milano, va începe din 29 martie, tot de două ori pe săptămână. Cursele spre Barcelona vor avea loc miercurea şi duminica, iar cele spre Milano miercurea şi sâmbăta. „Suntem încântaţi să anunţăm că tarifele reduse Ryanair au ajuns şi la Oradea, al patrulea aeroport pe care operăm în România, cu două rute noi, către Barcelona şi Milano, începând din martie 2017, care vor aduce anual 60.000 de clienţi pentru Aeroportul Oradea. Conform unui studiu, însă, potenţialul Aeroportului Oradea este de 2 milioane pasageri pe an, având în vedere că regiunea este un model de dezvoltare, cu mare potenţial în ceea ce priveşte turismul. Rutele noastre către Barcelona Girona şi Milano Bergamo sunt alegerea ideală pentru călătorii business şi de agrement şi trebuie apreciat faptul că Oradea a câştigat bătălia în faţa altor 200 de aeroporturi cu care suntem în discuţii în momentul de faţă”, afirma reprezentantul Ryanair, Denis Barabas, în cadrul conferinţei de presă de ieri, acesta mai precizând că zborurile vor fi efectuate cu aeronave Boeing 737 - model 800, având o capacitate de 189 de locuri. Pentru a sărbători noile rute de la Oradea, compania a scos la vânzare, începând de ieri, locuri pentru Barcelona Girona şi Milano Bergamo, la un preţ promoţional începând de la doar 19,99 euro pentru călătorii efectuate în aprilie 2017, disponibile pentru rezervări până la miezul nopţii de luni, 26 septembrie.

 

Alegerea bihorenilor

Cele două curse spre Barcelona şi Milano fac parte din primele cinci dorinţe ale bihorenilor, exprimate în urma sondajului efectuat de Aeroportul Oradea, mai exact fiind opţiunile de pe locurile doi şi trei, primul loc fiind ocupat de Londra. „S-a discutat şi despre o cursă spre Londra, dar a intervenit Brexit-ul, motiv pentru care în momentul de faţă nu putem vorbi despre noi curse spre Londra”, a precizat Denis Barabas. Chiar dacă nu va fi însă spre Londra, se pare că speranţe de noi curse externe pentru Oradea tot sunt, şi asta cât mai curând posibil. „Reluăm discuţiile pentru a diversifica zborurile şi în aproximativ o lună sper să putem veni cu un nou anunţ, dar, repet, o vom face doar în momentul în care, din momentul anunţului, în 30-40 de minute, biletele să poată fi achiziţionate. În momentul de faţă avem 9 curse externe anunţate, pot doar să spun că din vara 2017 numărul curselor externe operate de pe Aeroportul din Oradea va fi format din două cifre”, a mai precizat preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, care a mai dezvăluit şi faptul că, din dorinţa de a promova oraşul, s-a discutat cu reprezentanţii Ryanair despre inscripţionarea uneia dintre aeronavele companiei Ryanair, posibil cel care va asigura cursa de Barcelona, cu numele oraşului Oradea, astfel încât oraşul să fie promovat în Europa cât mai mult.